ЦСКА със седма поредна победа, Зику с най-много голове в България


В. Мухарски

ЦСКА със седма поредна победа, Зику с най-много голове в България

ЦСКА постигна седма поредна победа в родната А група и затвърди лидерската си позиция в класирането. "Армейците" днес надиграха тотално Видима-Раковски с 4:1. Привържениците на ЦСКА не останаха безразлични към случващото се в България през последните дни. Ултрасите изразиха мнението си по повод събитията в пловдивското село Катуница и издигнаха множество знамена - "Да защитиш народа си не е престъпление"; "Свобода за българските ултраси, единствените пазители на българщината днес!" и др.

Двубоят започна изненадващо с попадение за гостите от Севлиево. В 10-ата минута след груба грешка в червената отбрана Панов открадна топката и с мощен удар в наказателното поле отбеляза за 0:1. В 23-ата минута след центриране от ъглов удар Пламен Крачунов насочи с глава неспасяемо топката въ вратата на Видима и резултатът бе изравнен.

Спас Делев направи няколко пропуска, но в 35-ата минута нападателят от село Ключ отбеляза след подаване на Грегъри Нелсън и по този начин преднина на армейците.

След почивката възпитаниците на Милен Радуканов стигнаха до нови два гола. Преди това да стане Стойков бе близо до изравнителен гол. Той прехвърли Райс М'Боли, но прати топката в аут.

В 72-ата минута Янис Зику се възползва от грешка в отбраната на Видима Раковски, навлезе в наказателното поле и със силен удар направи резултата 3:1. В 87-ата минута Жуниор Мораес бе фаулиран в наказателното поле на гостите и реферът отсъди дузпа. Янис Зику бе точен от бялата точка и по този начин оформи крайния резултат - 4:1 за ЦСКА. С тези две попадения румънецът излиза начело в голмайсторската листа.

  Сподели
240