Левски ще излъже Литекс на Герена


В. Мухарски

Левски ще излъже Литекс на Герена

Левски - Литекс
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 17.09.2011г.
Час: 20:30
Съдия: Ивайло Стоянов

Левски посреща Литекс на стадион "Георги Аспарухов" в дербито на 6-ти кръг на родната "А" група. Двата тима, за първи път от много време насам, се намират на точка един от друг - "сините" са с 12, а шампионите с 13. Лидер до този момент е ЦСКА с 15 точки. И двата отбора ще търсят задължителна победа, загубилият в тази среща ще изостане в борбата за титлата.

Наставникът на гостите от Ловеч Любослав Пенев се закани преди мача, че е подготвил капани на съперника. Треньорът няма да може да разчита единствено на Сандриньо. Миналата година Литекс загуби единствено от Левски в София, но все пак стана шампион на страната ни.

"Левски е един от силните и водещите отбори в първенството. Един от претендентите за титлата. Вярно, че паднахме на Герена, но това е минало. Сега е ново първенство. Предстои нов мач с нови идеи. Предстои мач, в който всеки един футболист иска да играем. Излизаме срещу силен съперник, който също ще иска да победи. Очаквам затова интересен и оспорван мач.  Без да подценявам другите тимове, Литекс, Левски и ЦСКА имат най-сериозен потенциал за първото място. А и първенството е в началото. Има да се изиграят доста срещи. Рано е за сметки и заключения. За нас е важно да печелим точки", заяви Пенев.

"Нека да има война. Но, разбира се, в кавички. Нека има спортна битка на терена. А не извън него. Това очаквам да се случи в събота. Надявам се да има феърплей. Аз и моите футболисти имаме уважение към съперника.  Гледам си треньорската работа. И винаги съм казвал, че не искам съдиите да ни помагат, но не искам и да ни пречат. Трябва да свирят това, което се случва към момента", добави още наставникът на "оранжевите".

Мениджърът на Левски Георги Иванов няма да може да разчита на контузения централен защитник Ларс Рисп. Очаква се Христо Йовов този път да започне като титуляр за своя тим, като най-вероятно той ще замени в халфовата линия Лъчо Балтанов.

"Всички са здрави в отбора. Трудно е да определиш групата и състава за мача. 11-те титуляри? Наясно съм със състава. Знам кои футболисти ще играят срещу Литекс. Капаните на съперника не ме притесняват и ние сме му приготвили доста неща. Познаваме се и двата отбора, играем бързо по фланговете. Мачът ще се реши от индивидуалностите на терена Хубаво е, когато победиш пряк конкурент - печелиш три точки, а той нищо. Излизаме само за победа, не мислим за друго. Във футбола е смешно да се поставя ултимутум. Целта пред Левски е титлата. Ултиматум за този мач няма, ние всеки мач излизаме да побеждаваме", уверен бе Георги Иванов-Гонзо.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

08 август Левски - Славия 1:0 (А група)
13 август Черно море - Левски 3:1 (А група)
21 август Левски - Монтана 1:0 (А група)
27 август Левски - Ботев Враца 3:0 (А група)
11 септември Миньор Перник - Левски 0:1 (А група)

Литекс:

18 август Литекс - Динамо Киев 1:2 (Лига Европа)
21 август Литекс - Светкавица 6:0 (А група)
25 август Динамо Киев - Литекс 1:0 (Лига Европа)
28 август Славия - Литекс 0:2 (А група)
10 септември Литекс - Черно море 1:0 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Литекс

34 срещи
14 победи за Левски
12 равенства
8 победи за Литекс
Голова Разлика: 50:35 за Левски


Коефициенти от bet365:
Левски - 2.10
Равен - 3.30
Литекс - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 2.00
Равен - 3.10
Литекс - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155