Червена класика и ЦСКА е номер 1 (видео)


В. Мухарски

Червена класика и ЦСКА е номер 1 (видео)

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с класическото 3:0 в мач от 5-ти кръг на "А" група. След този успех "армейците" са едноличен лидер в класирането. Двубоят се игра на стадион "Българска армия" пред около 8 000 зрители. Дебют за столичани направи Жуниор Мораеш, който се отчете с гол, за сметка на Янис Зику, който остана на пейката, но се появи в игра през втората част.

Още в 4-ата минута домакините можеха да открият резултата, но удар на Спас Делев срещна напречната греда. В 19-ата минута след взаимодействие между бразилците Жуниор Мораес и Мишел Платини, последният бе изведен добре сам срещу вратаря Лучини и резултатът бе открит в полза на ЦСКА. В 35-ата минута стражът на "смърфовете" фаулира в наказателното поле Жуниор Мораеш и главният рефер отсъди 11-метров наказателен удар. Бразилецът превърна дузпата в гол, като това бе дебютно попадение за него с червената фланелка. В 40-ата минута реферът отмени гол на Мишо Венков.

След почивката Спас Делев направи доста сериозен пропуск. По-късно нападателят от село Ключ все пак записа името си сред голмайсторите. В 66-ата минута Мораеш изведе добре Грегъри Нелсън сам срещу вратаря, холандецът пусна към Спас Делев, който на празна врата оформи крайния резултат. Малко по-късно съдията отмени гол и на ЦСКА (на Янис Зику). По този начин "червените" се поздравиха с успеха и първо място в класирането на България.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
134