Левски ще вземе първа победа като гост през този сезон


В. Мухарски

Левски ще вземе първа победа като гост през този сезон

Миньор Перник - Левски
Стадион: "Стадион на мира", Перник
Дата: 11.09.2011
Час: 17:00
Съдия: Станислав Тодоров

Левски гостува на "Стадион на мира" в Перник в мач срещу местния Миньор от 5-ти кръг на родната "А" група. В последните години тази среща е с повече заряд по трибуните, от колкото на терена. Феновете на двата тима показват ненавистта си един към друг по най различни начини. И тази година, броени дни преди мача, ултрасите на Левски надраскаха спортното съоражение на своя съперник, за което futbol-tv вече информира читателите си. Очаква се атмосферата по време на мача да бъде нажежена.

Старши-треньорът на Миньор Стойчо Стоев ще може да разчита на Илиан Илиев, който се завръща в отбора, а вратарят Иван Чворович е с травма и е под въпрос за дербито с Левски. Въпреки това се очаква стражът да започне като титуляр за "чуковете".

„Обстановката е нормална, като преди всеки мач. Единственото по-различно е нюансът на мача, всички знаете отношението на град Перник към Левски. Единственият проблем е контузията на Чворович, която го оставя под въпрос за мача. Надявам се да стане добър мач, стадионът да се напълни и да има страхотна атмосфера. Нашата нагласа е поне да се представим наистина добре. Каквото и да си говорим Левски е един от грандовете у нас, предстои ни сериозен сблъсък, но ние сме готови за него”, заяви Стойчо Стоев.

"Бибишков вече се сработва с останалите, но все още има какво да се желае. Все още му е трудно да свикне със стила на отбора, което е и най-важното за него. Определено обаче, той се сработва с останалите по-бързо, отколкото очаквах. Левски има достатъчно футболисти и при тях не би трябвало да се чувства липсата на един играч. Гледах доста мачове на противника и имам представа какво трябва да правим на терена. ЦСКА и Левски са най-титулуваните клубове у нас, но всеки отбор трябва да противодейства на подобни тимове. Ако се страхуваме, по-добре да гледаме мача по телевизията. Нашата сила обаче е в колектива, момчета, които желаят, искат, надявам се и да могат да бият Левски”, каза още наставникът на Миньор.

Мениджърът на "сините" Георги Иванов ще може да разчита на капитана на отбора Христо Йовов, който очаквано се завръща сред избраниците на Гонзо за мача, след като пропусна домакинството на Ботев Враца през миналия кръг. Сред групата от 18 футболисти не попаднаха Тодор Христов, както и Мариян Огнянов. Гонзо няма да може да разчита и на контузения Ларс Рисп за срещата с "жълто-черните", а освен с травма е и Кирил Акалски, а Марко Видович бе болен през тази седмица.

"Паузата се отрази добре на отбора. Имахме достатъчно време да наблегнем на нещата, които липсваха. Левски играе добре в Перник с изключение на последния мач. Не се притеснявам от развоя на срещата, защото ние сме по-класния тим. Полицията ще се справи с реда по трибуните. Знаем всичко, което е необходимо за силните и слабите страни на Миньор.", коментира Гонзо.

Интересен факт е, че Левски все още няма победа далеч от своя стадион "Георги Аспарухов", след като загуби и двете си гостувания през този сезон - срещу Спартак Търнава (7:5 след дузпи) в Словакия от турнира Лига Европа и срещу Черно море във Варна (1:3) от "А" група.

Последни 5 изиграни срещи:

Миньор Перник:

30 юли Миньор Перник - Ботев Козлодуй 2:1 (А група)
06 август Миньор Перник - Видима Раковски 1:0 (А група)
14 август Светкавица - Миньор Перник 0:3 (А група)
20 август Миньор Перник - Славия 1:1 (А група)
27 август Черно море - Миньор Перник 2:0 (А група)

Левски:

04 август Спартак Търнава - Левски 2:1 - 5:4 сл. дузпи (Лига Европа)
08 август Левски - Славия 1:0 (А група)
13 август Черно море - Левски 3:1 (А група)
21 август Левски - Монтана 1:0 (А група)
27 август Левски - Ботев Враца 3:0 (А група)


Досегашни срещи:

Миньор Перник - Левски

71 мача
12 победи за Миньор Перни
16 равенства
43 победи за Левски
Голова Разлика: 135:63 за Левски


Коефициенти от bet365:
Миньор Перник - 4.33
Равен - 3.40
Левски - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Миньор Перник - 4.33
Равен - 3.30
Левски - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212