Жеан Карлос на проби в Терек


А. Франгов

Жеан Карлос на проби в Терек

Бразилският нападател на Левски Жеан Карлос, който така и не успя да оправдае дадените за него близо 990 000 евро преди година, ще започне подготовка с руския елитен Терек (Грозни). Това заяви мениджърът Мирчо Димитров днес на летище "София" пред журналисти цитиран от "Дарик Радио".

"Жеан Карлос ще води подготовка с Терек, по настояване на треньора Вячеслав Грозни. Има договорка между българския отбор на Жеан Карлос и Вячеслав Грозни футболистът да бъде пуснат на нещо като пробен период в руския тим. И Левски и Терек ще бъдат на подготовка в Анталия и там по време на втория лагер на руснаците бразилският нападател ще се подготвя с Терек. Ако Грозни прецени, то Жеан Карлос ще е следващият футболист след Благо Георгиев, който ще премине от българското първенство в тима", обяви Димитров.

Ако се хареса на руснаците, роденият в Салвадор юноша на Баия Карлос може да заиграе в руското първенство след два неубедителни полусезона в България.

Както е известно, отборът на Терек има силна българска връзка. Треньорът Вячеслав Грозни е бивш наставник на Левски, а в тима играят още бившите футболисти на ЦСКА Радослав Забавник, Флорентин Петре и Валентин Илиев. Наскоро Терек привлече и националът на България Благой Георгиев от Славия.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

 

  Сподели
239