ЦСКА громи в Монтана и е първи в България (видео)


В. Мухарски

ЦСКА громи в Монтана и е първи в България (видео)

ЦСКА разгроми Монтана с 5:0 в мач от 4-ти кръг на родната "А" група. Всичките попадения паднаха през второто полувреме. 

През първата част "армейците" бяха по-активни. Пропуски направиха Платини и Зику, а в 35-ата минута Борис Галчев с много силен удар нацели гредата. Защитниците на ЦСКА за пореден път показаха слабости, като пред играчите на Монтана на няколко пъти се откриха добри ситуации, но завършващия удар се оказа проблем за нападателите на домакините.

Бившият играч на "червените" Димитър Илиев тормозеше бившите си съотборници, но така и не успя да отправи точен удар. Това стори Воденичаров в 42=ата минута, но без успех. В 44-ата минута Янис Зику бе задържан за фланелката в наказателното поле на гостите, но съдията не отсъди дузпа. Янко Сандански пробва удар в самия край на първата част, но топката излезе в аут.

Веднага след почивката ЦСКА поведе с 1:0. Иван Бандаловски центрира, а Янис Зику с глава засече и прати топката в мрежата на домакините. В следващата атака румънецът отново се разписа, а този път с асистенция се отчете Мишел Платини. В 54-ата минута Саша Живец нахлу в наказателното поле и след неуспешен опит за изчистване от страна на Мечечиев топката достигна до Платини, който без проблем направи резултата класически.

Малко по-късно отново Платини стреля, но вратарят Христо Иванов показа класа и изби. В 66-ата минута капитанът на Монтана Гаджев получи втори жълт и съответно червен картон. В 71-ата минута влезналият като резерва Слави Костов бе изведен на голова ситуация, но младокът прати топката в аут. Той все пак се реваншира минута по-късно, когато пусна към Тодор Янчев и капитанът на ЦСКА се разписа за 4:0. Малко по-късно Янчев бе заменен от дебютиралия за столичани Александър Якимов.

В добавеното време на срещата Мишел Платини вкара своя втори гол в мача и общо пети за своя тим. По този начин възпитаниците на Милен Радуканов се поздравиха с победата, а освен това те ще заемат 1-во място в класирането, тъй като имат по-добра голова разлика от Черно море, които също са с пълен актив от точки.

Снимка: Илияна Енчева

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
129