Лудогорец с лесна победа над ЦСКА 1948


FUTBOL-TV

Лудогорец с лесна победа над ЦСКА 1948

Лудогорец постигна класическа победа над ФК ЦСКА 1948 с 3:0 в последния мач от 13-ия кръг на Първа лига. Две попадения за шампионите вкара Ерик Маркуш, едно добави националът Ивайло Чочев, който е бивш футболист на съперника. Със спечелените три точки Лудогорец вече има 6 точки предни пред втория и третия Ботев Пловдив и Левски, като дори има и мач по-малко от "сините". Това е девети пореден мач на "орлите" без допуснат гол в първенството.

В 15-ата минута Лудогорец пресира гостите при изнасянето на топката и я отне. Пас отдясно на Ивайло Чочев, Педро Нареси пропусна хитро, което извезе Ерик Маркуш в чиста позиция и той с диагонален изстрел откри резултата - 1:0. Това е втори гол за бразилския нападател в първенството.

В 24-ата минута след изпълнение на корнер Дени Групер с глава прати топката към малкото наказателно поле на тима от Бистрица, а там Ивайло Чочев се измъкна от защитата и от въздуха вкара попадение на бившия си тим. Ситуацията бе разгледана със системата за видео асистенция на съдиите (ВАР), но бе преценено, че българският национал е в редовно положение и голът бе признат.

Малко преди час игра Ради Кирилов проби отляво за гостите, а Бирсент Карагарен засече центрирането му, но топката премина покрай десният стълб на вратата на Серджо Падт. Малко след това Карагарен центрира отдясно, а Кирилов стреля с глава отблизо, но право в тялото на Падт.

В последната минута на първата част Талис от "червените" събори Рик Джонатан на границата на наказателното поле. При изпълнението Чочев стреля покрай вратата.

Втората част започна с нов гол за "орлите". При контраатака Е. изведе Маркуш зад защитата отдясно. Бразилецът напредна бързо, нахлу в наказателното поле и със силен диагонален удар отбеляза второто си попадение в срещата.

Малко след час игра Марио Илиевски направи страхотен пропуск за гостите, като оставен непокрит на задна греда стреля отблизо в аут, като при засилката се удари в десния стълб, но се размина с контузия.  

До края на мача бяха направени по няколко смени от двата отбора. В заключителните минути на срещата пропуски за Лудогорец направиха Дерой Дуарте и Квадво Дуа.

В следващия кръг от първенството Лудогорец ще приеме Хебър, а ЦСКА 1948 ще домакинства на Берое. Още преди това обаче шампионите ще играят срещу Черноломец (Попово) за Купата на България, а "червените" ще гостуват на Беласица в Петрич в турнира. 

  Сподели
34