Дузпи спасиха Локо Пловдив от резил в Бургас


FUTBOL-TV

Дузпи спасиха Локо Пловдив от резил в Бургас

Тимът от Трета лига - Черноморец Бургас бе много близо до това да поднесе първата изненада от 1/16-финалите за Sesame Купа на България. Още в първия изигран мач от тази надпреварата "акулите" бяха близо до сензацията, но отпаднаха след изпълнения на дузпи срещу Локомотив Пловдив. В редовното време резултатът бе 1:1.

Първото полувреме бе много скучно, като всичко по-интересно се случи през втората част. Очаквано след нулевото равенство - Локомотив започна по-добре, а резултатът не закъсня. В 51-ата минута Ивайло Иванов пусна отличен извеждащ пас към Хуан Переа, който бе изпуснат от Петър Генчев, а след това колумбийският нападател прати топката под плонжа на Димитър Тодоров и в неговата врата за 0:1.

"Акулите" обаче се съвзеха бързо и започнаха да играят много добре. В 65-ата минута Станислав Маламов бе много близо до изравнителното попадение, но бившият играч на ЦСКА нямаше късмет.

Минута по-късно футболистите на Черноморец имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Хуан Переа в наказателното поле на Локомотив Пловдив, но съдията Петър Кузев подмина ситуацията и решението му по-скоро бе правилно. След това последва удар към вратата на Томов, но топката излезе в аут. Полседваха нови силни минути за скромния тим на домакините.

Тодор Чаворски се опита да изненада с прехвърлящ удар Кристиан Томов в 75-ата минута, но топката излезе в аут.

Черноморец заслужено изравни резултата в 78-ата минута, когато Тодор Чаворски центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив Пловдив, където Живко Петков бе изпуснат и съвсем с леко глава отклони топката, за да я прати във вратата на Кристиан Томов, който не успя да се намеси.

Така се стигна до продължения, където нов гол не падна и всичко се реши при дузпите. Там тимът от Бургас пропусна на няколко пъти, докато единствено Ангел Лясков не успя от бялата точка за Локомотив, което не се оказа фатално за "смърфовете", които все пак продължават напред в турнира.

  Сподели
44