Берое шокира Левски насред "Герена"


FUTBOL-TV

Берое шокира Левски насред

Левски записа първа загуба за сезона на стадион "Георги Аспарухов“. "Сините“ отстъпиха на Берое с 0:2. През първата част тимът игра силно и изпусна доста положения и шанса да води в резултата. През второто полувреме обаче гостите направиха няколко наистина много опасни контри, от които реализираха два гола и обляха със студен душ феновете на стадиона.

Левски започна вихрено срещата с неспирни атаки. Още в 6-ата минута Майкон се озова на стрелкова позиция отляво и шутира под гредата, но Артур Мота изби с мъка. В 10-ата минута Патрик-Габриел Галчев проби хубаво отдясно и подаде към Сангаре, но нападателят бе блокиран с тяло и не успя да шутира достатъчно добре.

В 25-ата минута Джавад Ел Джемили имаше прекрасен шанс да открие. Цунами копна дълга топка към Сангаре, който не успя да се пребори, но топката стигна до Алекс Колев, нападателят върна към Джемили, който с едно докосване шутира мощно покрай гредата.

"Сините“ продължиха да атакуват масирано вратата на гостите. В 29-ата минута топката бе центрирана към Сангаре, който бе задържан в наказателното поле, но сигнал не последва. В 32-ата минута Фабио Лима получи топката в наказателното поле и стреля много опасно, но топката някак бе избита. Буквално секунди по-късно Джемили центрира прекрасно на задна греда, преодолявайки цялата защита на Берое, но ударът на Сангаре отново бе избит.

До края на полувремето гостите от Берое не създадоха нито една ситуация пред Маркович, докато "сините“ буквално заградиха вратата на гостите. Цунами буквално в последните секунди на първата част можеше да вкара фамозен гол от дистанция, но топката мина встрани от вратата. Малко по-късно Алекс Колев получи топката в наказателното поле, много елегантно елиминира бранител и стреля мощно, но Мота отново се справи.

Второто полувреме започна отново с натиск на "сините“. В 47-ата минута Цунами центрира добре и Сангаре стреля покрай гредата. Секунди по-късно пак Сангаре би хубав удар с глава, но стражът на Берое инстинктивно изби. В тези минути и гостите най-после погледнаха към вратата на Маркович и на два пъти го затрудниха. В 55-ата минута Джемили направи прекрасно двойно със Сангаре, влезе в наказателното поле и стреля опасно от малък ъгъл, но стражът спаси.

В 59-ата минута Скуадрони стреля изключително опасно с глава, но Маркович се разтегна максимално и изби в корнер. В 62-ата минута обаче Берое шокира трибуните на стадион "Георги Аспарухов“. Исмаел Ферер получи топката по дясното крило и центрира на втора греда, където Патрик-Габриел Галчев изпусна Хуанка Пинеда, който излезе на чиста позиция и с първото си докосване порази целта – 0:1.

След гола мачът стана много нервен, а гостите се опитваха всячески да бавят времето. "Сините“ пък трудно намираха пролука. Дори нещо повече – в 82-ата минута Годой бе изпуснат на контраатака и реализира сам срещу Маркович за 0:2. Първоначално бе вдигната засада, но след намеса на ВАР голът остана.

До края на мача гостите бяха много близо до трето попадение, но в крайна сметка се задоволиха с победа само с 2:0.

"Левски“ – "Берое“ 0:2

0:1 Хуанка Пинеда 62′

0:2 Годой 83‘

  Сподели
77