Левски ще постигне минимална победа и срещу Берое


FUTBOL-TV

Левски ще постигне минимална победа и срещу Берое

Левски - Берое
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 25.10.2024 г.
Час: 19:00


Левски приема Берое на "Герена" в мач от 13-ия кръг на родния шампионат. "Сините" са във вихъра на щастието след победата над ЦСКА преди броени дни, а сега със сигурност ще искат да продължат с доброто си представяне и срещу тима от Стара Загора. Новият старши треньор на Берое - Хесус Урибесалго прави добро впечатление в началото си на престоя уа нас и ще видим дали тази тенденция ще продължи. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

След кратка почивка отборът на Левски поднови тренировки, а в първото занимание (след победата над ЦСКА) не се появиха трима футболисти - Охене, Макун и Бала. Ван дер Каап, който пропусна двубоя с ЦСКА, се включи наравно със своите съотборници.

Макун игра с травма срещу ЦСКА и дори вкара победното попадение за 1:0. Евертон Бала пък бе откаран след срещата за преглед в болница, а там лекарите са установили, че няма счупване, каквито бяха първоначалните опасения. Така тримата са под въпрос и със сигурност няма да започнат като титуляри, но Ван дер Каап, който изобще не взе учасие срещу “червените", сега по всичко изглежда, че ще е на линия за петъчния сблъсък срещу Берое.

Освен Кристиан Макун - и Кристиан Димитров е с физически проблеми след дербито. Българинът страдаше от травма по време на паузата, която не му позволи да пристигне на пожар в лагера на националния отбор за мача със Северна Ирландия (0:5), но през седмицата се възстанови и игра 90 минути срещу ЦСКА. Венецуелецът пък игра на инжекции, тъй като имаше проблем в аддукторите и дори сподели, че е спал само 3 часа преди сблъсъка заради прибирането си от селекцията на винотинто. Но и той, както Димитров, стисна зъби и дори се превърна в герой за сините, донасяйки победата в 86-ата минута. Станислав Генчев се надява, че двамата ще се възстановят през седмицата и ще може да ги ползва за домакинството на Берое в петък, в противен случай ще трябва да прави големи размествания в състава си.

В лагера на Берое настроението се върна. “Заралии" се наложиха с 3:0 над Спартак Варна в дебюта на новия наставник.

“Мисля, че системата, която беше офанзивна, беше по-добре за нашия отбор. Беше добре за нас. Не казвам, че предишната система е била по-лоша, но аз имам други виждания и исках да свикнат с тях. Най-важното е да сме агресивни и да играем добре срещу Левски. Трябва да сме смели, за да изиграем добри мачове срещу такива отбори", заяви новият старши треньор на Берое - Хесус Урибесалго.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БЕРОЕ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
71