ЦСКА няма право на грешка срещу Ботев Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА няма право на грешка срещу Ботев Враца

ЦСКА - Ботев Враца
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 24.10.2024 г.
Час: 17:30


ЦСКА приема Ботев Враца на националния стадион в мач от 13-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" не са в най-добрата си форма, като за това говори и мястото им в класирането. Хората на Сашо Томаш инкасираха неприятно поражение във Вечното дерби, което няма как да не разклати още повече психиката на играчите. Сега пред тима предстои наглед лесно домакинство, но е факт, че отборът не играе добре и не се представя на нужното ниво. Всичко, освен загуба, би разклатило сериозно стола на Александър Томаш. Съперникът - Ботев Враца е в серия от 2 поредни равенства, като тимът се бори за всяка една точка и за своето оцеляване в родния елит. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

ЦСКА е с втората най-слаба атака вefbet Лига след 11 изиграни мача, сочи статистиката в елита. “Червените" са реализирали едва 8 попадения, което е доста под един гол средно на мач. Единственият отбор с по-слаб актив по този показател е Локо София, който се е разписал 7 пъти. Статистиката е изненадваща на базата на мащабната лятна селекция. Клубът привлече трима централни нападатели - Годуин Коялипу, Аарон Исека и Йоан Борносузов, трима флангови футболисти - Джейсън Локило, Зюмюр Бютучи и Иван Тасев, и офанзивният полузащитник Илиан Илиев. Футболистите на Александър Томаш се справят по-добре в отбрана, но и там не са от отборите с най-стабилна защита. Те са допуснали 11 гола, като по този показател са на 7-мо място.

Самият Томаш има колебания за почти всички футболисти. Сигурни за поста си могат да бъдат единствено Густаво Бусато и бранителите пред него Лумбард Делова, Лиъм Купър и Мика Пинто. Тримата играха на добро ниво и рядко допускаха грешки срещу Левски. Джеймс Ето'о пък е считан за любимец на треньора и макар да не направи добър мач преди няколко дни, неговото място сред стартовите 11 е гарантирано.

Всички останали, които започнаха срещу Левски може и да не стартират срещу Враца. Очакванията са, че този път титуляри ще са Матиас Фаетон и Илиан Илиев, които ще заменят съответно Джейсън Локило и Зюмюр Бютучи, които не направиха нищо в дербито. Фаетон от своя страна бе много близо до гола, след като премина като на шега през няколко играчи на Левски, но нямаше късмет при завършващия удар. Това не е останало незабелязано от треньорския щаб.

Реално Александър Томаш има колебания на няколко поста. Той все още не е сигурен кой да води атаката. Аарон Исека и Годуин Коялипу ще спорят за мястото на върха на нападението. Томаш се колебае още и кой измежду Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц да започне срещу Ботев Враца. Третият скандинавец - Улаус Скаршем е задраскан с дебелия маркер, поне на този етап, поне от този треньор. Скаршем бе един от голмайсторите в предпоследното Вечно дерби, но този път той дори не се появи в игра.

Извън групата ще останат младите Юлиан Илиев, Иван Тасев, Марк-Емилио Папазов, Илиан Антонов и Йоан Борносузов. Те са ползвани от дублиращия тим, където трупат победа след победа. Голяма част от фенската маса на тима смята, че сезонът вече е провален и поне може да се обиграват тези и други млади футболисти. Не на подобно мнение обаче са от треньорския щаб. ЦСКА вероятно ще излезе само с един български футболист, като дори националите Иван Турицов, Станислав Шопов и Християн Петров ще останат на пейката.

В състава на Ботев Враца вероятно няма да се правят промени и Христо Янев ще заложи на същите 11, които завършиха наравно срещу Локомотив Пловдив преди броени дни. Янев е останал доволен от показаното на терена срещу "смърфовете" и ще изисква подобен стил на игра и срещу ЦСКА.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ВРАЦА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
69