Берое не срещна трудности срещу закъсалите "соколи"


FUTBOL-TV

Берое не срещна трудности срещу закъсалите

Берое постигна класическа победа над Спартак (Варна) с 3:0 в мач от осмия кръг на Първа лига. Енцо Еспиноса, Исмаел Ферер и Сантяго Годой бяха автори на головете за тима от Стара Загора, като и трите попадения паднаха след груби грешки в защитата на Спартак. Това бе и силен старт на новия треньор на Берое Хосу Уребе.

Берое откри резултата в 26-ата минута. Тогава Енцо Еспиноса открадна топката от Франьо Пърце, който бе последен в защитата, напредна сам срещу вратаря Никола Виденов и стреля покрай него с левия крак за 1:0.

В 40-ата минута Берое удвои преднината си и това пак стана след грешка на Спартак при изнасянето на топката. Александър Цветков загуби около централната линия от Карлос Алгара, който веднага подаде на Исмаел Ферер отдясно, а последният вкара със силен диагонален удар в далечния ъгъл.

През второто полувреме вратарят на "соколите" Виденов отрази удари на Ферер и Фелипе Родригес. Той обаче бе безпомощен в 78-ата минута. Тогава Па Конате от Спартак върна топката към Франьо Пърце, който не успя да играе с нея и тя стигна до Годой, който излезе необезпокояван отдясно и с мощен диагонален шут направи преднината на Берое класическа.

Берое направи чудесна операция, като се изкачи на шесто място в класирането, като вече има 17 точки в актива си. Спартак все още използва инерцията от началото на сезона, като остава на четвърта позиция, от която обаче може да бъде смъкнат още след края на настоящия кръг.

  Сподели
56