Генчев: ЦСКА направиха солидна селекция


FUTBOL-TV

Генчев: ЦСКА направиха солидна селекция

Треньорът на Левски - Станислав Генчев сподели, че тимът му ще играе смело и атакуващо в предстоящия мач с ЦСКА.

"Със сигурност за всеки треньор е приятно да се изправя в такъв сблъсък. Искам да победим и ще се радвам да го направим. Най-важното е да играем със самочувствие, да си вярваме във възможностите. Ще играем смело и атакуващо, за да търсим победата докрай. Феновете ще оценят това, каквото и да стане. Много е важно да имаме подкрепата на нашия 12-и играч. Радваме се, че трибуните са изкупени и трябва да направим всичко, за да си тръгнат те щастливи от стадиона“, започна Генчев.

"Не само за този мач имаме план А, а и няколко. Това, че специалистите не са го видели показва какви специалисти са. Имаме план при изгонване на футболист, при смени, при всякакъв развой. ЦСКА направиха солидна селекция с много качествени футболисти. И двата отбора можем да се изненадаме, но се надявам ние да ги изненадаме. Сангаре влизаше при положителен резултат в началото на мача. Ако сега го оставим резерва никой не може да гарантира, че като влезе ще водим и ще има пространства. Той участва в почти всички голове, които вкарахме напоследък. Няма причина да е резерва. Той и Алекс Колев ще са титуляри.

Съперникът взе добри играчи, някои бяха изостанали в подготовката си, но сега са наваксали вероятно. Няма нещо, което да ме притеснява чак толкова. Колкото и тривиално да звучи много е важна психологическата нагласа. За нас е важно да играем това, което можем и тренираме. Има много момчета, които излизат за пръв път в този мач и не са обременени от предишни загуби. Имаме и психолог, който ни помага в тази насока“, продължи Генчев.

"По принцип Макун трябваше да започне титуляр с Венецуела, но е имал проблем с аддукторите и затова не е играл. Ще преценим дали може да играе. Бачев се върна с проблем в глезена. Другите национали са добре. Кристиан Димитров тренира наравно със съотборниците си от сряда. Алекс Колев му дадох 3 дни почивка. Той затова направи това нарушение срещу Люксембург, което бе чист червен картон. Видя се, че е изморен и изнервен. Затова му дадохме по-голяма почивка, за да се възстанови. В момента виждам, че е в настроение и готов за игра“, завърши треньорът.

  Сподели
28