Генчев дал съгласието си за трансфера на Антонио Вутов


FUTBOL-TV

Генчев дал съгласието си за трансфера на Антонио Вутов

Треньорът на Левски - Станислав Генчев, иска да привлече през зимата Антонио Вутов от Спартак Варна, разбра "Тема Спорт".

Юношата на "сините" може да се завърне на "Герена" със свободен трансфер, ако успее да скъса договора си със "соколите", който изтича през лятото на 2026 година. Това няма да е изненадващо, тъй като в момента положението на "Коритото" не е никак добро след оттеглянето на собственика Павлин Николов и очакваната финансова криза в клуба.

Станислав Генчев отлично познава качествата на Антонио Вутов от съвместния им престой в Локомотив София, където атакуващият халф бе един от основните му футболисти и помогна за доброто представяне на железничарите през сезон 2022/2023. Треньорът търси точно такъв профил играч, който да вдигне конкуренцията в халфовата линия. 28-годишният Вутов е много ценен зад нападателите с извеждащите си подавания, като през тази кампания показа нагледно това, заформяйки отличен дует с Ахмед Ахмедов. В 11 мача от началото на сезона той вкара три попадения и даде две асистенции. Генчев потвърди наскоро, че със сигурност Левски ще привлече трима нови, като единият от желаните е халф с профил на плеймейкър.

Ако Антонио Вутов премине на "Герена" през зимата, то това ще бъде трети период за него в клуба. Той има на сметката си 72 двубоя във всички турнири, в които реализира седем гола. 28-годишният футболист не е криел симпатиите си към Левски през годините, в които не бе част от тима. "На "Герена" съм израснал и сините са ми на сърце. Реал Мадрид ми е любимият отбор, а другият е Левски", заяви Вутов в навечерието на нулевото равенство между столичани и Спартак Варна в края на август.

До момента в кариерата си 28-годишният футболист е носил екипите още на Удинезе, Козенца, Лече, Ботев Пловдив, Мезьоковешд и ФК ЦСКА 1948. Той е преминал през всички национални гарнитури, като за представителната селекция има два двубоя.

  Сподели
31