Възкресяват автентичния ЦСКА?


Н. Гавазов

Възкресяват автентичния ЦСКА?

Настоящите собственици на ЦСКА-София са задействали операция възстановяване на автентичния футболен клуб ЦСКА, съобщава БЛИЦ.

Напомняме, че ПФК ЦСКА АД фалира на 9 септември 2016 година.

 Но на 2 юни 2016 г., когато стана ясно, че ЦСКА няма да получи лиценз за родния елит,  Литекс и  Чавдар (Етрополе) се обединяват в ЦСКА - София, а като собственици в търговския регистър са вписани Христо Стоичков, Юлиян Инджов и Гриша Ганчев.

Част от феновете не са съгласни с тази процедура и на 19 юли 2016 г.провеждат учредително събрание, на което основават ЦСКА 1948, който започва своя път от аматьорските групи.

 Що се отнася до автентичния ПФК ЦСКА АД,  през изминалото наскоро лято той бе заличен окончателно от Софийския градски съд. Краят беше узаконен с решение 260133 от 23 юли 2024 г. Това се е случи, след като в СГС беше проведено заключително събрание на кредиторите, изслушан и приет доклад и отчет на синдика на дружеството Дора Милева.

Всъщност, има едногодишен срок, в който решението може да отпадне. С две думи – ЦСКА да възкръсне.

Това ще се случи само ако се появи човек с много пари и обичащ клуба, който да извади няколко милиона лева. Бъдат ли осигурени около 20 милиона лева, ЦСКА наистина ще възкръсне. Ако не – клубът окончателно и завинаги ще бъде изтрит, за да остане само една история.

БЛИЦ твърди, че босовете от Борисовата градина твърдо са решени да зарадват многобройните си привърженици. Операцията е в ход и се очаква до Нова година тя да бъде реализирана.

  Сподели
429