Илиан Антонов пребори коварната болест и се завърна в игра


FUTBOL-TV

Илиан Антонов пребори коварната болест и се завърна в игра

Вторият тим на ЦСКА записа победа с 2:0 като домакин над Беласица навръх 47-мия рожден ден на старши треньора си Владимир Манчев. Така армейците затвърдиха добрите впечатления след успеха като гост над Миньор Перник в предишния кръг на Втора професионална лига и продължиха на над 620 минути серията си без допуснат гол.

Двубоят беляза и завръщането на таланта Илиан Антонов в професионалния футбол. Нападателят влезе като резерва през второто полувреме, с което записа първи игрови минути, след като успя да се пребори с онкологично заболяване.

Армейският тим не остави съмнения в превъзходството си през целия двубой, а сигурната игра на капитана Марин Орлинов на вратата даде допълнителна увереност на червените футболисти. Двубоят започна с два пропуска на Марк-Емилио Папазов, както и с шансове за гол, открили се пред Росен Маринов и Радослав Живков. Все пак логичното се случи в 39-тата минута, когато Папазов откри с глава след подаване на Александър Бучков.

През втората част ЦСКА продължи да е по-добрият тим на терена, а гола на успокоението вкара Йоан Борносузов в 83-тата минута след асистенция на Папазов. В края Антонов можеше да направи резултата класически, но топката излезе в аут.

ЦСКА II е на 12-то място във ВПЛ с актив от 15 точки след 11 изиграни мача. Следващата среща на тима на Владимир Манчев е отложеното домакинство на Лудогорец II от 8-мия кръг. Мачът ще се играе на 13 октомври, неделя, от 16:00 ч.

  Сподели
44