Хебър Пазарджик и Ботев Враца не излъчиха победител в Пловдив


FUTBOL-TV

Хебър Пазарджик и Ботев Враца не излъчиха победител в Пловдив

Хебър Пазарджик и Ботев Враца завършиха наравно 1:1 в среща от 11-ия кръг на Първа лига. Двубоят между двата тима се игра на стадион "Локомотив“ в Пловдив заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион "Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Божидар Пенчев откри резултата за Хебър още в десетата минута с красиво изпълнение на пряк свободен удар, но Дилян Георгиев изравни в 21-ата. Домакините завършиха срещата в намален състав, след като в третата минута от добавеното време на мача Олексий Збун фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Спас Георгиев и Георги Кабаков му показа директен червен картон. 

Така двата тима остават на последните две места в класирането. Хебър е на дъното в подреждането само със 7 точки в актива си, докато тимът от Враца е с точка повече на 15-ото място.  

Срещата започна по-активно за символичните домакини. В осмата минута те организираха бърза контраатака, която обаче завърши с неточно изпълнение на Уилям Фонкеу. Играчите на Христо Янев отговориха мигновено, но Марсио Роса отрази последователно удари на Бубакар Траоре и Даниел Генов. 

В десетата минута Хебър откри резултата. Божидар Пенчев изненада стража на Ботев (Враца), след като шутира директно от пряк свободен удар на около 30 метра от вратата и Любомир Василев не успя да реагира - 1:0. 

В 21-ата минута обаче гостите възстановиха равенството. Защитата на домакините не се ориентира добре при центриране от корнер на Мартин Смоленски към границата на вратарското поле, където Дилян Георгиев изпревари Октай Хамдиев и засече в мрежата за 1:1. 

До края на първата част Шейх Диаманка стреля опасно от дистанция, но топката попадна право в ръцете на Любомир Василев и така почивката дойде при равен резултат. 

Втората част отново стартира равностойно и без чисти голов ситуации пред двете врати. 

В 68-ата минута Хебър бе много близо до второ попадение. Октай Хамдиев получи на десния фланг и центрира прострелно към Набил Макни, който бе изпуснат от защитата на гостите и стреля от близка дистанция, но Любомир Василев показа отличен рефлекс и отклони топката, която след това срещна и напречната греда. 

В 77-ата минута Мартин Михайлов засече с глава подаване от корнер, но неточно. 

В последната минута от редовното време Набил Макни пробва удар от дистанция, който обаче рикошира в крак на защитник на Ботев (Враца) и нямаше как да затрудни Любомир Василев.

Домакините завършиха срещата в намален състав, след като в третата минута от добавеното време на мача Олексий Збун препъна Спас Георгиев, който се откъсваше сам срещу Марсио Роса и главният съдия Георги Кабаков показа директен червен картон на украинския футболист на Хебър.

  Сподели
31