Тунчев: Не познах отбора си през първото полувреме


Н. Гавазов

Тунчев: Не познах отбора си през първото полувреме

Старши-треньорът на Арда Александър Тунчев коментира равенството 1:1 срещу Берое в Кърджали.

"Ами вижте, първото полувреме наистина не можех да позная собствения си отбор. Абсолютно всички. Много бавно играехме, бяхме статични, бавни решения взимахме. Берое ни пресираше с 1-2 души и губехме топката. Принудителна смяна на Илкер Будинов с Милен Желев. Опитахме да затворим Берое в предни позиции. Имаше някаква реакция, но не отговаряше на това, което искаме да бъде Арда“, започна недоволният Тунчев.

"Ами вижте, винаги нов треньор дава импулс на отбора. Със сигурност е имало някакъв импулс. Очаквахме да играят затворени и на контраатака. Въпреки всичко на това, което не се получаваше. Мисля, че можехме да изиграем различно някои ситуации и затова не вкарахме голове“, продължи Тунчев.

"В мачове като днешния, когато нищо не се получава – говорим за класа. Ако бяхме успели да го направим това нещо, щяхме да се поздравим с успеха. Взимаме си поуки и се надяваме да не се повтаря“.

"Донякъде е така, хубаво е да не губиш. Но аз мисля, че за нас този мач с Берое влизаше в графа "Задължителни“. За съжаление, има и такива моменти“, завърши Тунчев на въпрос "Дали в мачове, когато на отбора не му върви, е добре да се вземе поне равен“.

  Сподели
14