Левски ще запише победа на "Колежа"


FUTBOL-TV

Левски ще запише победа на

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 05.10.2024 г.
Час: 20:00


За Левски предстои визита на "Колежа". Ботев Пловдив се намира в добра форма, но същото важи и за "сините". Голям коз за Левски е треньорът Станислав Генчев, който до неотдавна водеше именно "канарчетата". Всичко това да предпоставки да заложим на знак 2.

"Не мога да кажа, че този мач е по-специален. Бил съм треньор на Ботев и знам как реагират, когато се изправят срещу Левски. Плюс е за мен, че познавам силните и слабите им страни, но не мога да кажа, че мачът е по-специален. Срещат се два от най-добрите отбори в България и очаквам да стане футболен празник, в който да бъдем победители. Това е изключително важен мач, а след него идва прекъсване. То е в подходящ момент, тъй като има върху какво да работим, за да бъдем в оптимална форма в мача с ЦСКА", заяви Генчев.

Ивелин Попов? "Той е пример как един футболист, който обича играта, въпреки преклонната си възраст, може да е един от най-добрите футболисти в българското първенство. 99% от неговото идване се дължи на това, че аз го исках. Приятели сме и го убедих да дойде в Ботев Пловдив, което се оказа и най-силният им трансфер през последните години. Със сигурност ще му обърнем внимание, защото статистиката показва, че когато той не е на терена от 7 мача Ботев е спечелил само една точка. Това показва, че без него те не могат да преодолеят нито един съперник. Много добър футболист, който може 20-30 минути да не направи нищо на терена и с едно отиграване да реши мача. Ако изолираме него, не смятам, че осатналите футоблисти могат да ни направят кой знае какви проблеми", добави треньорът на Левски.

Опциите пред Станислав Генчев за предстоящото гостуване на Ботев Пловдив се увеличиха с още една. От вчера наравно с останалите в отбора тренира Фабио Лима. Очаква се той да бъде на линия за гостуването на "Колежа". Бразилецът се контузи в контролата с Ботев Враца в предишната пауза за националните отбори.

До събота ще се подобри още повече формата и на Асен Митков, който се завърна в групата на Левски след победата с 2:1 над Арда. Очаква се през октомври в игра да се завърне и Илиян Стефанов. Той най-вероятно ще запише първи минути в контролата, която се планира по време на предстоящата пауза.

Наставникът на Ботев Пловдив - Душан Керкез няма никакви проблеми преди двубоя. Не е изключено той да не прави промени, макар да е останал доволен от представянето на Алекса Мараш, който се появи като резерва в Бистрица и донесе победата на "канарчетата" с късен гол. И въпреки това - по-вероятно е Вини Трибуле отново да стартира от първата минута срещу "сините".

"Предстои ни голям мач с Левски - отбор, който в момента играе много силно. Трябва да играем по-добре, ако искаме да вземем трите точки. Сигурен съм, че феновете ще бъдат нашият 12-и играч", обяви Керкез.

Секторът за гости вече е разпродаден, като все още има доста билети за домакинските привърженици. Прогнозите са, че този път "Колежа" няма да е пълен до краен предел, но въпреки това атмосферата ще е доста добра като за родните стандарти.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
33