ЦСКА ще загрее за Вечното дерби с победа над Септември София


FUTBOL-TV

ЦСКА ще загрее за Вечното дерби с победа над Септември София

ЦСКА - Септември София
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 05.10.2024 г.
Час: 17:30


ЦСКА приема Септември на националния стадион в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. "Армейците" се представят все по-добре след треньорската смяна. След двете поредни победи, Александър Томаш стигна само до равенство срещу Черно море във Варна, но като цяло отборът му игра добре и се хареса на феновете. Сега предстои финален тест преди Вечното дерби срещу Левски. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че едва ли ще се стигне до изненада - знак 1.

Мачът можеше да се играе на стадиона в Стара Загора, но теренът на националния стадион вече е готов. На "Васил Левски" се състояха два концерта, което попречи на "армейците" да приемат там своите съперници. Това не се оказа толкова лоша новина за последното домакинство, което бе в Благоевград. Тогава феновете на ЦСКА изпълниха до краен предел стадиона на Пирин. Ръководството на ЦСКА обаче се отказаха от варианта със Стара Загора, тъй като искат играчите да подгреят за двубоя с Левски, които е през следващия кръг и също ще се играе в Борисовата градина.

Александър Томаш възнамерява да направи няколко промени в стартовия състав на "червените" в предстоящия мач срещу Септември. Той възнамерява да заложи от първата минута на двамата централни нападатели Годуин Коялипу и Аарон Лея Исека. До момента Исека влизаше като смяна на национала на ЦАР, но наставникът иска да изпробва вариант, при който двамата могат да бъдат едновременно на терена. При това положение белгиецът ще започне на мястото на Джонатан Линдсет и ще бъде натоварен с функциите на "десетка", като ще атакува от втора позиция и същевременно с бързината и агресията си ще помага на колегите си от халфовата линия.

В следващите дни Томаш ще реши дали да не се довери и на Тобиас Хайнц, тъй като норвежецът показва сериозна промяна в отношението си към тренировъчния процес и демонстрира желание да си върне титулярното място.

Треньорският щаб на армейците няма да прави промени в сърцето на отбраната, където отново ще се заложи на двойката Делова - Купър. На левия фланг на атаката ще се подвизава Матиас Фаетон. Съществува опция Густаво Бусато този път да седне на пейката за сметка на националния страж Иван Дюлгеров, който да понатрупа малко минути.

Другата промяна, която почти сигурно Томаш ще направи, е пускането в стартовата единайсеторка на Иван Турицов, който ще замени на десния фланг на защитата Тибо Вион. Българският национал не показва добра форма през есента, въпреки че договорът му с клуба бе удължен, но старши треньорът е решил да му даде нов шанс за изява. Най-вероятно като титуляр срещу Септември ще бъде и друг национал Илиян Илиев-младши, който ще започне на мястото на Джейсън Локило по десния фланг.

Септември София се намира на предпоследното място в класирането, като в последния си мач падна и от закъсалия Спартак Варна в столицата. "Ще се подготвим, ще тренираме, ще анализираме и това е. Всеки мач е важен за нас. Аз искам да изградим стил и още сме много далеч от това, което искам", каза след този мач треньорът на Септември - Ники Митов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
47