Георги Иванов анонсира среща с премиера


Н. Гавазов

Георги Иванов анонсира среща с премиера

Президентът на БФС Георги Иванов има насрочена среща с временния премиер Димитър Главчев. Тя ще се осъществи до дни и на нея шефът ще опита да издейства средства за инфраструктурата на клубовете.

"До края на седмицата ще имаме среща с министър-председателя Димитър Главчев, с който ще се опитаме да видим как и дали през Министерски съвет може да помогнем по някакъв начин на клубовете. Да се отпуснат средства, с които примерно декември да можем да оправим тези терени, които не са в добро състояние. Ние това можем да инициираме. В момента няма решение, защото няма как ние да оставим някой терен 20 дни или 1 месец да не се използва, за да може да се оправи самата трева. Решението какво е: да спрем първенството за един месец и да оправим терените? Проблемът какъв е? Имаме 16 отбора в Първа лига, има 3 отбора, които нямат игрища. Това са Крумовград, Септември и ЦСКА-София. Имаме лицензирани някои терени, но ние не можем да местим 3 отбора да играят на един. Така че имаме нужда от инфраструктура. И в крайна сметка, ако не ни помогне държавата, ние решение нямаме. Защото във футболния съюз първо няма такива финанси. Затова казвам, че ще се опитаме през държавата, през министерството на спорта, през всички институции, с които можем да направим, ще имаме срещи, за да искаме финанси. Футболният съюз, заедно със Северна Македония, са двете федерации, които не са финансирани по никакъв начин от държавата“, заяви Иванов пред агенция "Фокус“.

Президентът на БФС каза, че никой не може да влияе на решенията му.

"Преминал съм през много неща и като футболист, и след това като ръководител, за да може някой да ме изненада или да ми налага нещо, което трябва да правя. В началото се говореше, че съм зависим от някакви хора. Всеки трябва да знае, че аз съм зависим само от себе си. С много хора си говоря, имам сигурно по 10 срещи на ден, слушам, виждам, гледам, преценявам. Ако нещо е удачно да се приложи във футболния съюз, аз го вземам под внимание. Но да си мисли някой, че може да ми дава съвети и акъл какво да правя – нещо се е объркал. Говоря за хора на всички нива. Така че не смятам, че някой може да ми налага каквото и да било в този живот, не само във футбола“, каза още президентът на БФС.

  Сподели
29