Гочето: Левски взе още един труден тест


Н. Гавазов

Гочето: Левски взе още един труден тест

Бившият треньор на Левски Георги Василев – Гочето сподели мнението си за победата на "сините“ над Арда с 2:1.

"Левски взе още един труден тест, побеждавайки Арда с 2:1 на "Герена“. Кърджалийци са един от стойностните отбори в първенството и го показаха срещу сините. Освен това треньорите вече много добре се познават и няма с какво да се изненадат. Гостите отговориха с огледална схема на столичани, за което намекна и Станислав Генчев, че е бил наясно с позиционирането на противника още през седмицата. Не знам защо сякаш се обезценява победата с един гол разлика. Левски върви по своя план и печели важни точки. Получи се много хубав двубой на стадион "Георги Аспарухов“. Отборите се надиграваха и не се забелязваше това затваряне, което предприемат съперниците на Левски при мачовете на "Герена“. Сините бяха наказани след груба грешка и то от разсейване, а Станислав Иванов отлично завърши атаката. Преди това невнимание, а и след него домакините тотално владееха инициативата и опитваха да преодолеят стабилната защита на Арда. Левски изигра по-силно второ полувреме и самочувствието, с което действа отборът, нормално им донесе успеха. Сините отново показаха, че вървят нагоре и продължават надбягването с Лудогорец.

Естествено, трябва да се отбележи, че столичани не се представиха по най-убедителния начин в последните два мача, допуснаха слабости, но най-важното бе, че те бяха спечелени. Така ще бъде и в останалите двубои, защото вече съперниците ще се хвърлят здраво срещу Левски.

Станислав Генчев държи на здравата дисциплина и ясно показва на футболистите си, че няма как домакинските мачове да бъдат спечелени на ходом. Отборите не идват, за да паднат с по-малко голове, а да се надиграват и да опитат да вземат нещо, създават опасности, което е по-добре и за играчите на Левски, които трябва постоянно да действат под напрежение.

Сините за пореден път показаха едно от основните си оръжия през този сезон – статичните положения. Това е от голямо значение в модерния футбол, когато нещата не вървят, да разчиташ на стандартна ситуация, която да ти даде предимство над съперника. Голове, които решават мачовете. Вижда се, че е свършена много работа по време на тренировките от треньорския щаб и играчите. Станислав Генчев разполага с достатъчно класа при изпълнителите на положенията и при тези, които трябва да ги завършат и това носи успех на тима.

  Сподели
22