Тунчев: Арда отива за победа на „Герена”


Н. Гавазов

 Тунчев: Арда отива за победа на „Герена”

Треньорът на Арда – Александър Тунчев – говори пред "Тема Спорт“ за предстоящото гостуване на тима на Левски. Двубоят на "Герена“ е в неделя от 18:45 часа. 43-годишният наставник на кърджалийци сподели очакванията си за сблъсъка и дали ще успее тимът му да се противопостави на играта на сините при статичните положения. Той посочи и каква е целта пред тима му.

Г-н Тунчев, предстои ви гостуване на стадион "Георги Аспарухов“. Какви са очакванията ви за мача с Левски?

– Със сигурност ни очаква много труден мач. Левски се намира в добра форма. Като цяло нашият тим не се представя по най-добрия начин на "Герена“, но се надявам победата над Ботев Пловдив в последния кръг и предишните успешни мачове да са вдъхнали повече самочувствие и увереност на футболистите, което да спомогне да изиграем добър двубой в неделя.

Обърнахте ли по-специално внимание на постройката, с която играе Левски – 3–1–4–2?

– Да, схемата, която използва Левски, не е удобна за противниците им. Това си е преценка на треньорския им щаб и към момента им носи успех. Трябва да се приспособим и противопоставим, но, разбира се, че ще се опитаме да наложим и нашия стил. Няма как изцяло да се съобразяваме с противника.

Ще успеете ли да противодействате на сините и при статичните положения, с които показаха, че могат да бъдат много опасни?

– Наистина трябва да се погледне сериозно на играта им при стандартните ситуации. Левски притежава доста високи футболисти, които играят добре с глава и ще обърнем голямо внимание. Арда също има ръстови играчи и съм оптимист, че ще успеем да се противопоставим.

Споменахте, че Арда играе трудно на "Герена“, но преди години тимът записа две поредни победи в София над сините. Ще може ли да постигнете и трети успех в неделя?

– Арда отива, за да победи на "Герена“. Няма как да излезем и да се стремим да загубим с по-малък резултат. Ще се опитам да подготвя отбора по най-добрия начин, за да излезе и да се надиграва с цел успех, както го правим във всеки друг мач.

Как оценявате старта на Арда в шампионата?

– Стараем се и работим всеки един ден да се подобряваме. На тренировките се опитваме да изчистваме грешките и да затвърждаваме добрите неща, които правим по време на мачовете. Надявам се да продължим в същата посока. Началото е добро.

Какви са поставените цели пред тима?

– Първо, целта ни е да играем добър футбол. Да, разбира се, колкото по-нагоре сме в класирането, толкова по-хубаво. Но това, което искам да виждам, е постоянство в отбора, да няма това лъкатушене от добри и слаби мачове. Постигнем ли го, без съмнение ще дойдат и резултатите.

  Сподели
20