Локо София и Хебър не си вкараха в "Надежда"


FUTBOL-TV

Локо София и Хебър не си вкараха в

Локомотив София и Хебър завършиха наравно 0:0 в първия мач от десетия кръг на Първа лига.

Двубоят на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда" не бе сред най-атрактивните, като най-интересният момент от него бе в 38-мата минута, когато гол на гостите от Пазарджик бе отменен заради нарушение срещу вратаря Александър Любенов.

Първата добра голова ситуация се откри пред Анте Аралица в 25-ата минута. Ударът по земя на нападателя на домакините обаче бе избит от плонжиралия вратар на Хебър Марсио да Роса. 

Десетина минута след това тимът на Локомотив организира контраатака, при която трима нападатели се оказаха срещу двама защитници, но ударът на Аралица попдпадна право в ръцете на Да Роса.

Малко след това дойде и най-спорният момент в срещата. Една изритана топка в наказателното поле на домакините бе подценена от вратаря Александър Любенов и бе спечелена от Набил Макни, който на празна врата вкара без проблем. Първоначалната главният съдия Мартин Великов зачете попадението, но след намесата на системата за видеоповторения, ръководена от Станимир Тренчев, Великов промени решението си и резултатът остана 0:0.

През второто полувреме битката бе изцяло в средата на терена и головите положения отново не бяха много. В 56-ата минута Аралица отново излезе на добра позиция, този път заобиколи вратаря Да Роса, но от малък ъгъл стреля слабо и братенил на Хебър изчисти пред голлинията.

В 79-ата минута Кристиян Андонов се измъкна с финтове от няколко бранители на Локомотив и от десетина метра стреля точно под гредата, но стражът Любенов инстинктивно изби в корнер.

В последните секунди на редовното време отново Андонов направи каскада от финтове срещу Селсо Рапосо от аутлинията центрира по земя към Набил Макни. Тунизиецът елегантно продължи топката, но тя премина на броени сантиметри от страничната греда на Любенов. Това се оказа и последната голова ситуация в срещата.

След този мач Локомотив София се изкачи на десето място в класирането с 10 точки, докато Хебър остава на последното 16-о място с 6 точки.

  Сподели
17