Левски ще постигне целта си срещу Арда


FUTBOL-TV

Левски ще постигне целта си срещу Арда

Левски - Арда
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 29.09.2024 г.
Час: 18:45


Левски приема Арда на "Герена" в среща от предстоящия 10-ти кръг на родния шампионат. "Сините" са фаворити, с оглед на добрия старт на шампионата и заявените доста сериозни амбиции. Изненада е малко вероятна, като FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак 1.

Капитанът на Левски - Цунами е фаворит да заеме позицията в халфовата линия пред защитата и за домакинството на Арда Кърджали. Треньорът на "сините" - Станислав Генчев отново може да прибегне до този вариант, тъй като се очаква Карлос Охене да бъде съхранен за тежкото гостуване на Ботев Пловдив в следващия кръг, след което следва пауза в шампионата заради националните отбори.

По време на почивката в първенството ганаецът отново ще има време за възстановяване, за да бъде на линия за дербито с ЦСКА веднага след това. Както е известно, той се нуждае от операция, като тя може да бъде направена и по време на зимната пауза.

Цунами се представи стабилно в гостуването на Славия (1:0), въпреки че е по-полезен в отбраната. На неговата позиция в защитата пък действаше Кристиан Макун. Очаква се тази подредба да бъде запазена и за домакинството на Арда. Станислав Генчев гласува много доверие на капитана и харесва подобен тип играчи, които могат да играят на няколко поста. Един от тях е Евертон Бала, който показа сериозно израстване след назначението на новия треньор.

Очаква се футболистът на Левски - Фабио Лима да бъде готов за игра след паузата за национални отбори в началото на октомври месец. Бразилецът все още се възстановява от контузия в бедрото, която получи по време на контролта с Ботев Враца през септемврийското прекъсване в шампионата. Лима тренира индивидуално, а до момента през сезона е изиграл едва 13 минути с екипа на "сините". Той се появи като резерва в два мача - срещу Локомотив София и Спартак Варна. Бразилският играч обаче не успя да спечели доверието на Станислав Генчев по време на подготовката, а след това бе преследван и от контузии. Лима е аут за предстоящия мач.

Наставникът на Арда - Александър Тунчев почти сигурно няма да прави промени в състава, тъй като е останал много доволен от представянето на отбора в срещата с Ботев Пловдив (спечелена с 1:0). Веднага след победата, Тунчев похвали Каскардо, но обяви, че бразилецът е играл прекрасно до момента, в който не се е изморил. Густаво Каскардо със сигурност ще стартира от първата минута и на "Герена".

"В последните мачове това, което ме радва, е, че държим ниво. Има какво да работим и да желаем, но последните мачове ги изиграхме на едно добро ниво. Благодаря на феновете. Идеята е това - да ни подкрепят, а ние да даваме всичко от себе си", заяви Тунчев.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АРДА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26