Черно море - ЦСКА вероятно ще остане без голове


FUTBOL-TV

Черно море - ЦСКА вероятно ще остане без голове

Черно море - ЦСКА
Стадион: "Тича", Варна
Дата: 28.09.2024 г.
Час: 20:00


ЦСКА гостува на Черно море в морската ни столица в среща от предстоящия 10-ти кръг на родния шампионат. "Армейците" бавно започват да излизат от кризата, в която се намираха със стария треньор, но сега предстои едно тежко изпитание пред Сашо Томаш - визита на вицешампиона от миналия сезон, който е воден от националния селекционер. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Полузащитникът Тобиас Хайнц, който пропусна мача с Берое преди няколко дни, се включи в една от последните тренировки на "червените". Норвежецът има мускулна травма, като не е ясно дали Томаш ще му гласува доверие на стадион "Тича" срещу "моряците". Хайнц пропусна повечето от заниманията на отбора през седмицата.

Браян Кордоба е аут за двубоя поради мускулна травма. Той така или иначе не направи добри мачове, въпреки че бе титуляр при победите над Локо София и Берое. Очакванията като цяло бяха, че Кордоба ще седне на пейката за сметка на Лиъм Купър. Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш ще може да разчита на звездното попълнение Лиъм Купър за гостуването на Черно море. Купър беше представен официално на 12 септември, но още не е дебютирал. Сега обаче документите на бившия капитан на Лийдс са уредени и той ще попадне в групата за визитата на “Тича", а дори ще е титуляр. При това положение, Томаш най-вероятно ще заложи като двойка централни защитници на Купър и Лумбард Делова.

ЦСКА се намира на 10-о място в класирането. Тимът вече натрупа 5 загуби, но след треньорската смяна постепенно тръгна нагоре и ще се опита да продължи възхода си и във Варна.

В лагера на Черно море реално има само един проблем преди мача. На последните тренировки на варненци не се появи Цветомир Панов, който се подготвя на облекчен режим заради проблеми с адуктор, а старши треньорът Илиан Илиев разкри, че защитникът остава под въпрос за предстоящия сблъсък с "армейците". Трайно контузеният Уеслен Жуниор също не попада в сметките за предстоящия двубой в морската столица.

Доста сериозен интерес има към двубоя. Билетите за феновете на ЦСКА отдавна са изчерпани. Голяма част от желаещите привърженици на "армейците" ще останат извън стадиона. Припомняме, че в предишния кръг запалянковците в червено препълниха до краен предел стадион "Христо Ботев" (капацитет 7000 места), като двубоят се забави, тъй като правостоящи хора пречеха на ВАР камерите. Еуфория има и сред феновете на Черно море, които подготвят специална хореография за двубоя със столичани.

Мачът за първи път ще противопостави един срещу друг треньорът на "моряците" - Илиан Илиев и неговия син Илиан Илиев-младши, който от около месец вече защитава цветовете на ЦСКА и е в търсене на първия си гол с червения екип.

 

ПРОГНОЗА: ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27