Крумовград задълбочи кризата в Ботев Враца


FUTBOL-TV

Крумовград задълбочи кризата в Ботев Враца

ФК Крумовград записа трета победа от началото на сезона във футболната Първа лига. Играчите на Атанас Рибарски се наложиха с категоричното 3:0 над Ботев Враца като домакини в среща от 9-ия кръг на шампионата. Рафаел Фуртадо, Матеус Енрике и Серкан Юсеин от дузпа бяха точни за успеха на Крумовград, а гостите от Враца завършиха двубоя в намален състав, след като за нарушението при 11-метровия наказателен удар вратарят Федерико Бариос бе изгонен от игра в 70-ата минута. 

Така Крумовград се изкачи до 11-ата позиция в класирането с 9 точки, колкото имат и отборите на ЦСКА и Локомотив София. Ботев Враца е с 2 точки по-малко на 14-ото място в подреждането. 

В шестата минута Джунейт Али спечели топката в противниковата половина и опита удар, преминал покрай вратата. Малко след това играчите на Христо Янев отговориха. Даниел Генов центрира отляво към Браян Переа, който изпревари защитник и засече с глава, но над напречната греда. 

В 13-ата минута Матеус Енрике получи отдясно в наказателното поле и пробва изстрел от малък ъгъл. Федерико Бариос обаче бе на място, за да отрази. Десет минути по-късно нападателят на Крумовград отново опита да завърши със силен шут след пас на Джунейт Али, но този път не намери целта. 

В 32-ата минута и Серкан Юсеин не бе точен, след като получи възможност да обстрелва вратата на Федерико Бариос, оставен непокрит в наказателното поле. 

Две минути след това по-активната игра на домакините все пак даде резултат. Юсеин центрира прецизно към Рафаел Фуртадо, който надскочи Деян Лозев и засече неспасяемо в мрежата за 1:0. 

В 43-ата минута Серкан Юсеин шутира точно от около 25 метра, но Бариос внимаваше и улови. 

Две минути след подновяването на играта през втората част домакините имаха отличен шанс за втори гол. Вратарят на Ботев (Враца) обаче парира удар на Фуртадо, озовал се на изгодна позиция в наказателното поле. 

Веднага след това обаче Бариос сбърка фатално. Той изпусна топката при балонно центриране на Божидар Кацаров и зад гърба му Матеус Енрике се възползва, за да отбележи в опразнената врата – 2:0. 

В 66-ата минута отборът на Крумовград получи правото да изпълни дузпа. Рафаел Фуртадо бе изведен сам срещу стража на Ботев (Враца), финтира го и бе препънат. Главният съдия Венцислав Митрев отсъди 11-метров наказателен удар и показа жълт картон на Бариос. След преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР обаче, арбитърът промени решението си и изгони от игра вратаря на гостите с директен червен картон. Любомир Василев замени принудително Даниел Генов, за да застане под рамката, а впоследствие Серкан Юсеин реализира безпроблемно от бялата точка за 3:0. 

До края на мача домакините имаха още няколко шанса да направят победата си още по-убедителна, но не бяха точни в завършващата фаза.

  Сподели
49