Левски взе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски взе най-старото столично дерби

Левски продължи победния си път в първенството. "Сините“ спечелиха трудно, но заслужено най-старото столично дерби със Славия с 1:0 в "Овча Купел“. Единственото попадение отбеляза Кристиан Димитров.

Тимът на Станислав Генчев определено не изигра най-силния си мач през този сезон, но въпреки това създаде достатъчно ситуации, за да спечели срещата.

Левски започна мача нервно и с доста брак в подаванията в първите минути. Чистите голови положения обаче липсваха и пред двете врати. Едва в 23-ата минута "сините“ създадоха добра възможност след изпълнение на корнер. Бала центрира добре и Сангаре засече с глава, но покрай вратата. В 29-ата минута се наложи Матей Маркович да се намесва, след като Карл Фабиен получи топката отдясно, напредна и шутира, а стражът спаси вещо и изби в корнер.

В 34-ата минута и Левски погледна към вратата на "белите“. Евертон Бала шутира изключително опасно, но покрай вратата. Три минути по-късно играта рязко се изостри и се стигна до размяна на положения буквално за секунди. Първо "сините“ създадоха добра ситуация и след едно разбъркване Бала отправи първия точен удар за тима, отразен от Светослав Вуцов. Буквално в ответната атака Карл Фабиен намери Куентин Зеедорф на задна греда, който от непосредствена близост изпрати топката над вратата.

В 38-ата минута Левски можеше да поведе. Евертон Бала пробва втори далечен удар, но този път много по-опасен и разтресе напречната греда. Натискът на "Левски“ в последните минути продължи и "сините“ пропиляха още един шанс. Този път Алекс Колев стреля с глава след корнер, но топката бе избита в корнер. В 43-ата минута Сангаре вдигна трибуните с атрактивно отиграване. Той пое една дълга топка към себе си, прехвърли съперник и стреля падайки, но не достатъчно силно, за да затрудни Вуцов.

В 45-ата минута имаше изключително спорна ситуация в наказателното поле на Славия. Алекс Колев бе задържан очевидно в наказателното поле, но не последва реакция нито от главния съдия Радослав Гидженов, нито от ВАР арбитрите.

В петата добавена минута на първото полувреме Левски все пак поведе. Кристиан Димитров се извиси при един корнер и стреля с глава, а излезлият напред Светослав Вуцов не успя да реагира – 0:1.

Второто полувреме започна с натиск на Левски. Марин Петков и Алдаир пробваха да застрашат вратата на Вуцов с удари от дистанция, но не и двата минаха покрай гредата.

В 55-ата минута "сините“ изплетоха добра комбинация. Алекс Колев задържа отлично топката и я подаде към нахлуващия на скорост Марин Петков, но шутът на "синия“ юноша бе париран.

В 62-ата минута Иван Минчев пробва късмета си от разстояние, но не успя шутът му мина над вратата. В 66-ата минута "сините“ отново бяха на път да изненадат "белите“ с нахлуващ от втора позиция играч. Сангаре свали една топка към Бала, който стреля покрай вратата.

В 70-ата минута Левски имаше златен шанс да затвори мача. Майкон бе съборен на границата на наказателното поле, но топката стигна до Бала, който излезе сам срещу Вуцов, но не успя да го преодолее.

"Сините“ играчи продължиха да дебнат всяка удобна ситуация за контраатака. В 75-ата минута Фадига се освободи елегантно от съперник и стреля, но стреля покрай вратата. Минута по-късно Майкон стреля от границата на наказателното поле, но Вуцов се справи.

В последните минути Славия успя да осъществи натиск към вратата на Матей Маркович, но "сините“ успяха да се справят и да удържат победата.

  Сподели
71