Левски ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Александър Шаламанов", София
Дата: 22.09.2024 г.
Час: 17:30


Левски гостува на Славия на стадиона в квартал "Овча купел" в най-старото столично дерби, което е от програмата на предстоящия кръг в родния шампионат. "Сините" влизат в двубоя в ролята на фаворити, но по традиция FTV и Futbolbet напомня на читателите си, че мачовете на Славия са трудни за прогнозиране. Все пак предлагаме на читателите си да пробват знак 2.

Капитанът на Левски - Цунами може да бъде използван от треньора Станислав Генчев като опция за заместник на Карлос Охене в средата на терена. 28-годишният бразилец в момента заема позицията левия защитник в схемата с трима бранители. Той се представя стабилно от началото на сезона и наставникът не планираше да прави промени в тази зона, но контузията на ганаеца може да го принуди да стори това.

Цунами игра на позицията пред защитата в края на двубоя с ФК ЦСКА 1948, а на негово място действаше Кристиан Макун. Именно венецуелският национал може да започне като титуляр срещу Славия, ако Карлос Охене отново не бъде вдигнат.

Точно трима футболисти на Левски тренират отделно от основната група в дните преди мача. Това са полузащитниците Карлос Охене и Асен Митков, както и нападателят Фабио Лима. Всички други играчи тренират пълноценно под ръководството на Станислав Генчев.

Новините в Левски, в дните преди мача, бяха свързани повече с промените в клуба. Както вече стана ясно Мило Борисов вече официално е един от шефовете на "Герена", като това не се хареса на една голяма част от привържениците на "сините".

Треньорът на Славия - Златомир Загорчич е в серия от няколко двубоя без победа. Реално последният успех дойде в срещата с ЦСКА, когато "армейците" още бяха в криза и водени от вече бившия наставник Томислав Стипич. Последваха няколко загуби и ремита за "белите", което логично доведе въпроса дали треньорът на Славия няма да бъде сменен.

"Надявам се да успеем да излъжем Левски в следващия мач и да спечелим евентуално точки, това е много тежък мач за нас. Много трудно положение, гледаме напред и вярваме в това, което правим. Бях и преди начело на Славия, сега съм, ще съм и следващия мач. Не виждам какво търсите с такива въпроси, това ли е най-интересното, лошите неща? Или футболът и играта? Заради това живеем в такъв свят", каза Загорчич.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210