ЦСКА ще зарадва феновете си с още една победа


FUTBOL-TV

ЦСКА ще зарадва феновете си с още една победа

ЦСКА - Берое
Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Дата: 21.09.2024 г.
Час: 17:30


ЦСКА приема Берое на стадиона на Пирин Благоевград в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. Националният стадион все още не е готов за футбол, след като на него се проведоха няколко концерта през последния месец. ЦСКА направи едно домакинство на стадиона на Локо София, а сега "армейците" ще излязат от столицата, което разбира се е добре за феновете на тима югозападна България. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Последното ново попълнение на ЦСКА Лиъм Купър ще пропусне и утрешното "домакинство" на Берое в Благоевград. Това разкри старши треньорът на "червените" Александър Томаш. Бившият капитан на Лийдс не взе участие и в двубоя с Локомотив София в "Надежда", тъй като документите му все още не бяха уредени.

"Що се касае до Лиъм - мисля, че днес всичко ще бъде ОК. Няма да го използвам в този мач, но за следващия трябва да бъде готов документално. Все пак това е ЦСКА", коментира Александър Томаш на днешната си пресконференция.

Не се очертават много промени в състава на ЦСКА, като не е изключено отборът отново да стартира без нито един българин. Така бе и срещу Локо София, когато след почивката в игра се появиха Илиан Илиев и Слави Шопов като смени. Християн Петров изглежда ще получи малка почивка, тъй като формата му през този сезон няма нищо общо с показаното от него през последната кампания. Иван Турицов също изглежда, че ще получава все по-малко шансове за изява.

Все още не е напълно ясно и кой ще изведе тима с капитанската лента, като изглежда това е последният проблем на Сашо Томаш.

"Последния мач Бусато беше капитан и ми хареса това, което направи преди, по време и след мача. Това не означава, че той ще бъде капитанът на отбора. Буквално преди мача ще реша кой ще носи лентата. Не се притеснявам от това да импровизирам. Самите футболисти до последно няма да знаят кой ще бъде капитан. За мен всеки един е важен. Тези, които не започват мача, са по-важни, защото неминуемо ще се направят смени. Аз изисквам от тях да бъдат над нивото на отбора, когато влязат", обяви новият наставник на ЦСКА.

Старши треньорът на Берое - Хосе Луис Ачиари има да решава нови кадрови проблеми. Нападателят Франсиско Сагардия получи тежка контузия в двубоя с Ботев Пловдив. Той бе заменен в 33-ата минута от Хуанка Пинеда, който бе останал резерва, след като имаше ангажименти с националния отбор на Домониканска република в Лигата на нациите на КОНКАКАФ.

Пинеда бе изнесен на носилка и закаран с линейка. Съмненията са за скъсани връзки, които може да го извади от строя за половин година. Така той ще е аут за визитата на ЦСКА в Благоевград. Още един мач от наказанието си има да изтърпява и Сантиаго Годой. Изтече обаче санкцията на Франко Рамос Минго.

Контузии преди двубоя с "канарчетата" лекуваха българите Виктория Вълков и Стефан Гаврилов. Надеждата са, че ще могат да бъдат вдигнати за двубоя с "армейците" в събота.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БЕРОЕ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
99