Неприятности за Станислав Генчев - Карлос Охене ще претърпи операция


FUTBOL-TV

Неприятности за Станислав Генчев - Карлос Охене ще претърпи операция

Халфът на Левски Карлос Охене трябва да претърпи операция на коляното. Полузащитникът е измъчван от травмата от няколко седмици, но стиска зъби и от началото на сезона не е изпуснал двубой. Той преминава през редица процедури, но е наложителна интервенция, за да бъде напълно възстановен, пише "Тема Спорт".

Сините се надяват тя да се извърши колкото се може по-близо до зимната пауза, тъй като за Левски предстоят тежки двубои със Славия, Арда, Ботев Пловдив и ЦСКА до средата на октомври. След това ще има кратко прекъсване, в което играчът ще може "да вземе въздух".

31-годишният ганаец бе принудително заменен на почивката при успеха над ФК ЦСКА 1948, след като малко преди края на първото полувреме почувства болки в лявото коляно. Африканецът страдаше от травмата преди паузата за националните отбори и тя се обостри при нулевото равенство срещу Спартак Варна.

По време на почивката в шампионата той се подложи на редица от споменатите процедури, а възстановяването му бе форсирано през миналата седмица заради вирусното заболяване на Клемент Икенна.

Охене се превърна в ключов футболист за Станислав Генчев от началото на сезона. Наставникът разчита на него да бъде свръзката между защитата и халфовата линия.

Футболистът върши много работа в дефанзивен план, а наред с това и често се включва в атаките. Охене пристигна на "Герена" от Хебър в началото на годината по настояване на тогавашния треньор Николай Костов.

През пролетта той не показа, че може да има сериозна роля за сините, тъй като почти винаги отпадаше физически в средата на вторите полувремена. От началото на настоящия сезон обаче Карлос е в кондиция и се превърна в един от най-доверените играчи за Генчев.

До момента има на сметката си 22 двубоя в Първа лига, в които се разписа веднъж - при успеха в първия кръг на сегашната кампания с 6:1 над Локо София. На "Герена" искат да го задържат и ще преговарят за удължаване на договора му. Настоящият му контракт със сините изтича след края на кампанията.

Африканецът е дал принципното си съгласие да продължи да носи екипа на столичани и е само формалност да сложи подписа си под нов договор.

  Сподели
29