Гонзо е имал друг фаворит за шеф на Съдийската комисия


FUTBOL-TV

Гонзо е имал друг фаворит за шеф на Съдийската комисия

Николай Йорданов е трябвало да бъде новият шеф на Съдийската комисия, твърди "Тема Спорт". Столичанинът е бил фаворит на президента на БФС Георги Иванов-Гонзо, но в последния момент нещата са се променили и е бил избран Станислав Тодоров от Шумен, който бе обявен миналата седмица след заседанието на Изпълкома. Имало е сериозен отпор срещу намерението на Гонзо за Йорданов и той се е съобразил.

49-годишният Николай работи към ЗС на централата в София. От 2007 до 2017 г. той бе международен рефер. Свири в А група от 2003 г. Два пъти е избиран за №1 у нас - през 2009 и 2018 година.

Станислав Тодоров замени освободения испанец Давид Борбалан. Бяха сменени още отговорникът за ВАР Петър Петров и главният мениджър на съдиите Стоян Алексиев. Вместо тях бяха назначени Крум Стоилов и Вихрен Манев.

България пък трябва да заяви международните си съдиите пред ФИФА до 25 септември (сряда). Страната ни отново ще има 6 квоти за главни арбитри. От СК към БФС се колебаели сериозно за Никола Попов. Той бе използван основно за четвърти съдия към някои от родните международни наряди.

Евентуално Попов може да е единствената промяна. Останалите петима остават същите - Георги Кабаков, Радослав Гидженов, Волен Чинков, Драгомир Драганов и Георги Гинчев. Васимир Ел-Хатиб е само ФИФА-ВАР съдия.

От новия сезон ФИФА премахва третата категория и вече има само елитна, първа и втора. В елитната отново няма да имаме никой, а в първа при Георги Кабаков се очаква да се качи Радослав Гидженов.

  Сподели
27