Захари Сираков става постоянен треньор на Лудогорец


FUTBOL-TV

Захари Сираков става постоянен треньор на Лудогорец

Захари Сираков ще остане начело на Лудогорец поне до зимата, пише "Тема Спорт". Ръководството на разградчани веднъж вече предприе такъв ход със Станислав Генчев, когото от временен направи постоянен наставник.

Идеята на орлите е била да назначат руския специалист Станислав Черчесов. Той обаче в момента е начело на националния отбор на Казахстан. Имал е прекалено висока неустойка, която орлите не са били склонни да платят.

Затова Черчесов ще е един вид консултант на Захари Сираков поне до зимата. Двамата са работили заедно като треньор и играч в Амкар Перм.

След това ръководството ще преценява какво ще прави с поста. Ако има нов старши треньор, то той със сигурност ще е чужденец. Било е обсъждано и името на сърбина Марко Николич, който е начело на руския гранд ЦСКА Москва, а преди време води Партизан.

И пред УЕФА Лудогорец е заявил за старши треньор Захари Сираков, който обаче няма УЕФА Про лиценз. Затова на хартия наставник ще е Здравко Здравков. Такъв бе случаят и с Генчев, когато старши треньор бе Алекси Желязков.

  Сподели
18