От Ботев Пловдив отдадоха уважение към най-старата гимназия в България


Н. Гавазов

От Ботев Пловдив отдадоха уважение към  най-старата гимназия в България

На 16 септември представители на ПФК "Ботев“ посетиха ОУ "Княз Александър I“ и Хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий“ по случай откриването на новата учебна година.

Лъчезар Балтанов, Янис Карабельов, Николай Минков, Самуел Акере и Кристиан Нуачуку имаха удоволствието да поздравят първокласниците за техните първи стъпки в света на знанието, а след това в двора на училището с тях, както и с техните батковци и каки от гимназията, беше проведен демонстративен мач.

Изборът на тазгодишното посещение в двете училища, развиващи своята образователна дейност под общ покрив, не е случаен. В зората на своето създаване, когато Ботев е прохождал, част от неговите основатели са били ученици в легендарната мъжка гимназия на град Пловдив, а "черното“ цветовете, както е описано в клубен протокол от 22 август на 1917 година, олицетворява чернозема на плодородната ни почва и цвета на православието от учредителите от Мъжката гимназия.

Днес в емблематичната за нашия град сграда получават своето образование учениците от ОУ "Княз Александър I“ и Хуманитарната гимназия "Св.св. Кирил и Методий“.

ПФК "Ботев“ засвидетелства своята признателност и уважение към основното училище и най-старата гимназия в България, поглеждайки назад към своите корени, дали възможност на град Пловдив да се гордее с любимците си в жълто и черно.

  Сподели
37