Любо Пенев: Вървим в добра посока и нагоре


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Вървим в добра посока и нагоре

Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Любослав Пенев, опита да внесе спокойствие и прие философски изпуснатата победа срещу Хебър Пазарджик. "Черно-белите“ водеха с 3:1 до 90 минута, но не съумяха да задържат успеха.

"Изпуснахме победата, не успяхме да запазим преднината. Започнахме неконцентрирано мача. След 3:1 и ситуации, отменен гол, една-две други ситуации, просто не успяхме да вкараме гол, за да запазим преднината. Ние позволихме на противника да направи контраатака и да изравни“, започна Пенев.

"Има го и това. Трябва да съжаляваме за изпуснатите три точки и да си вземем точните поуки от ситуации, които не трябва да повтаряме".

"Може би имаше някакво отпускане, играе се, докато съдията свири край на мача. Въпросът е ние защо сме позволили след обрат от 0:1 да не затворим мача, след 3:2 отново да не затворим мача. Отсреща имаме противник, който също иска да вземе точка. Другият път трябва да затворим мача по-рано“.

"Не ми харесва в никакъв случай. Коментираме цяла седмица, че мачът трябва да го започнем по-концентрирано. Вярвам в колектива и неговите възможности. Не трябва да започваме с пасив от 1 или 2 гола. Ще има мачове, в които няма да печелим точки. Ние сме на победния път. Пак казвам - има детайли, които ни пречат да спечелим. Момчетата се влагат искат да напредват и това ме радва. Всичко е наред - аз съм спокоен. Вървим в добра посока и нагоре“.

"Това са решения странни, които се взимат. Не от нас за съжаление“, каза той за поредните домакинства на Локомотив Пловдив, които са породени от размяната на кръговете.

"Не мога да отговоря кога ще са готови новите. Дай Боже да имаме повече футболисти, да имаме повече варианти за промени. Отстрани може да изглежда по друг начин, но аз съм вътре в процеса“ каза още Любо Пенев в ефира на Диема.

  Сподели
20