Томаш: Няма да спим докато не направим ЦСКА страшилище, което играе в Европа


FUTBOL-TV

Томаш: Няма да спим докато не направим ЦСКА страшилище, което играе в Европа

Новият старши-треньор на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди мача срещу Локомотив София, който е в понеделник на стадиона в квартал "Надежда". Ето какво каза Томаш пред медиите:

"Още преди 11-12 години започнахме с колегите ни, без Христо Колев тогава. И целта ни беше един ден да поемем любимият отбор и да го изведем, където му е мястото - да стане европейски отбор! Знаем как трябва да изглежда ЦСКА. Знаем в какво състояние е в момента. Целта е ЦСКА да бъде там, където му е мястото.

Знаем в България как всеки говори за това, което съм казал. Малко хора ме познават. Дали е кофти ситуацията? Ако беше - различни, може би нямаше да сме ние тук. Накрая, когато успеем - ще бъде по-сладко. От първия ден го казах - да, намерихме какъв е проблемът, но няма да го казваме. Много неща ще се променят в ЦСКА. Не само в спортно-технически план. Знам като треньор колко е важна селекцията, колко важно е да започнеш отначало. Няма да се оправдавам с колегата преди мен.

Всички нови футболисти не са готови. Има такива, които са по-подготвени. Такъв е моментът. ЦСКА трябва да бъде семейство. Ще имаме трудни моменти, ще имаме и хубави моменти. ЦСКА не може да продължава по този начин. Тук съм категоричен. Нося отговорност. Какво е било преди, не ме интересува. Говоря от сега нататък. За нас е чест да сме тук! Това е нашата работа, това е нашият живот. Особено за мен. Всички футболисти бяха привлечени след наша оценка. Филип Филипов работи по трансферите, после идва при мен и идва моето "Да" или "Не". Всеки понеделник се прави оперативка, разпределят се задачите. Всеки ден трябва да получаваме информация и това ще се случва вече. Ако информация не дойде от мен или от клуба, тогава считайте всяка друга информация за смс от Космоса. Аз разговарях с всички футболисти. С Лиъм имаме няколко разговора. Енергията е много важно нещо. Целият клуб помогнаха за това Лиъм Купър да поеме към това предизвикателство. Аз като треньор съм обяснил начин на игра, стил и всичко. За мен е важно, че имам футболист, който има характер. Купър идва напълно подготвен, но има нужда от адаптация. Нов отбор, нов град, нови терени, ново легло... Всичко. Адаптацията е важно нещо. При някои е бърза, при други - бавна. Аз, когато бях футболист, когато се разбрах с ЦСКА, бях готов за ЦСКА.

Във всеки един мач, ЦСКА ще има различен капитан. Това ще е така, докато аз и екипът ми не намерим постоянен лидер. Човек, който ще носи лентата и ще иска ЦСКА да победи винаги.

4 или 5 разговора съм имал с ЦСКА. По една или друга причина не се получаваше. Голяма роля има Христо Колев. Ние с другите сме се стиковали добре, но ми трябваше човек, който да ми дава друга гледна точка. Ако трябва няма да спим, ще сме в Панчарево, докато не направим ЦСКА страшилище в българския футбол, което играе в Европа. Знам много добре публиката на ЦСКА. Те са претенциозни. Единственото нещо, което е останало в този клуб е публиката. Единственото нещо, което ще ме остави мен в този клуб са резултатите".

  Сподели
33