Ботев Пловдив хвърли око на вратар от Първа лига


Н. Гавазов

Ботев Пловдив хвърли око на вратар от Първа лига

Ботев Пловдив иска вратаря на Спартак Варна Мартин Величков, пише "Тема Спорт". 24-годишният страж на соколите е впечатлил спортният щаб на жълто-черните с изявите си от началото на сезона и през миналия в Етър.

Това лято Величков бе привлечен на "Коритото" от бившия вече треньор на вратарите на тима Тодор Кючуков. През настоящата кампания записа 5 сухи мрежи. Сега обаче трансферът няма как да се осъществи, защото пазарът е затворен. От Ботев Пд обаче са готови през зимата да подпишат с младия страж, като изпратят доста добра оферта на соколите. На "Колежа" имат доста вратарти в момента, но нито един от тях не убеждава и се търси вариант за бъдещето. Величков обаче е хванал окото и на клубове от чужбина. Интересното е, че преди време той изкара проби в Локомотив Пд при Тодор Кючуков, но тогава нямаше как да бъде привлечен на "Лаута".

В повторния треньорски дебют на Кириакос Георгиу за Спартак Варна и първи мач като старши треньор за него в елита, соколите могат да прекъснат кошмарна серия в днешното си гостуване на Ботев Враца.

Фактите сочат, че варненци нямат победа на този терен в мач от елита близо 39 години, след като за последно спечелиха с 1:0 на 26 октомври 1985-а.

В последвалите 5 срещи Ботев запивса 4 победи и едно равенство, което бе фиксирано в последния двубой между двата съперника под Околчица.

Все пак е важно да се отбележи, че в периода 11 март 1989 - 15 август 2022 година двата тима не са играли един срещу друг в групата на майсторите.

Добрата новина за соколите преди мача е завръщането в групата на контузения Франьо Пърце.

  Сподели
25