Венци Стефанов: Съдиите трябва да мислят за играта


Н. Гавазов

Венци Стефанов: Съдиите трябва да мислят за играта

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира назначението на Станислав Тодоров за шеф на Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

"Тодоров бе добър съдия и се надявам да се покаже и като добър съдийски началник. Президентът Георги Иванов правилно казва, че ако не се справят, ще има още промени. Това е правилният начин - който не се справя със задълженията си, да затвори вратата от външната страна.

За да предприеме тези промени, Георги Иванов е видял проблем. Кашай се справяше за "2+", а Борбалан беше малко по-добре от него - може да получи "3-". Това са оценки по шестобалната система. Съдиите и съдийският шеф да мислят за играта и за справедливостта на терена.

Между другото, на мача със Северна Ирландия в Пловдив видях един съдия, който ако свири в нашето първенство, ще бъде линчуван бързо. Линчуван е меко казано. Показваше картончета на нашите за най-малкото, а за гостите спести на няколко пъти. Не ми хареса съдийството на този грък. За мен националният отбор на България трябва да играе в провинцията само при форсмажорни обстоятелства", заяви Стефанов.

  Сподели
19