Община Пловдив даде предписание за тревата на "Колежа"


FUTBOL-TV

Община Пловдив даде предписание за тревата на

Община Пловдив е дала предписание на Ботев Пловдив за незадоволителното състояние на тревното покритие на стадион Христо Ботев. След проверка от страна на общината е установено лошото състояние на терена и е дадено предписание да бъде възстановен в състоянието, в което беше преди месеци.

От Ботев имат договор с ДЗЗД Унигрийн, фирмата която спечели поръчката за реконструкцията на терена, тя в момента поддържа тревата на стадиона. От фирмата заявиха, че след мача с Хебър са започнали възстановителни дейности, които продължават и към момента.

През тази седмица е хвърлено голямо количество семе, теренът се третира с торове и вкоренители. До мача с Левски, което е следващото домакинство на Ботев, теренът ще е готов. Това обаче може да е само временно. От фирмата са дали предписание, както на клуба, така и на община Пловдив, за спешно закупуване на система за изкуствено слънце. С такива системи разполагат всички покрити европейски стадиони, с каквато козирка е и стадион "Христо Ботев“. Изкуственото слънце е от голямо значение за да не пожълтява тревата.

Другото предписание е закупуване на специални мощни вентилатори, които да поддържат специална температура в горещините, тъй като се установи, че в жегите температурата на тревата е достигала 61 градуса.

  Сподели
22