Легенда на Левски ще стиска палци на ЦСКА 1948 в мача срещу "сините"


FUTBOL-TV

Легенда на Левски ще стиска палци на ЦСКА 1948 в мача срещу

Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за гостуването на "сините" на ФК ЦСКА 1948 в Бистрица. Славният нападател заяви, че ще стиска палци на домакините, тъй като в този тим играе внукът му Марто Бойчев. Той посочи и какъв подход ще изберат Станислав Генчев и Валентин Илиев за предстоящия мач.

Г-н Вълчев, предстои рестарт на шампионата. Левски гостува на ЦСКА 1948 в Бистрица. Какви са очакванията ви за двубоя?

Този мач е много важен за Левски. Преди паузата за националните отбори и двата отбора показаха добра форма. Очаквам да се получи хубав двубой, който да зарадва феновете. Да има ситуации и голове. "Сините" в последните две срещи малко лъкатушеха, но предполагам, че треньорският щаб и футболистите са пределно мотивирани да спечелят срещата, защото не трябва да губят още точки. ЦСКА 1948 спечели последните си два мача, а имат и отложени такива. Ако успеят да постигнат успехи в тях, спокойно ще се изкачат нагоре в таблицата. Очаквам отворен двубой. Левски ще се опита да заложи на стила си с бързи атаки и да се възползва от пространствата. ЦСКА 1948 пък действа по-затворено и използва дълги диагонални подавания, което за мен не е много правилно, защото се прескача халфовата линия, но такива са изискванията на треньора и щом носи успех, стратегията е правилна.

За кой ще стискате палци в този мач, след като внукът ви Марто Бойчев играе във ФК ЦСКА 1948?

(Смее се) Естествено, че сега за ЦСКА 1948, след като внукът ми играе там. Ще видим дали ще получи шанс да се изправи срещу Левски. Все пак е на 16 години.

Къде трябва да внимава Левски в Бистрица?

Както казах, ЦСКА 1948 ще играе организирано в защита и ще търси повече свободни пространства с пасове към Карагарен и Кирилов, които са много бързи. Левски трябва да обърне сериозно внимание върху това и когато загубят топката веднага да се организират в отбрана, защото съперникът е много опасен на контраатака.

Как ще коментирате и решението на Станислав Генчев да не търси промяна на двойката централни нападатели Алекс Колев и Мустафа Сангаре?

Ефективността на Сангаре като титуляр не е много добра, но виждате, че Станислав Генчев има аргументи да го пуска сред 11-те на терена, тъй като създава голови положения и освобождава пространства на съотборниците си. В ролята на резерва бележеше, но пък сега може да започне да го прави и като титуляр. Генчев е твърдо решил да залага на схема с двама нападатели и мисля, че щом това носи добри резултати, не трябва да я променя. Лично аз не смятах, че по този начин ще играе Левски от началото на сезона, но виждаме качествени мачове. Сега повече хора атакуват противниковата врата. Отварят се пространства за халфовете зад тараните, а ключова роля имат и халфбековете. Може би ще искат да накарат стабилната защитна постройка на ЦСКА 1948 да се изнесе по-напред и да се използва скоростта на Алдаир и Майкон.

Ще се усети ли липсата на Карлос Охене, ако не успее да се възстанови от контузията си, след като се превърна в основна фигура, но в момента лекува контузия?

Добре стартира сезона и може би ще липсва, но Станислав Генчев има опции в тази зона. Няма да е изненада Икенна да започне, а също така може да се търси вариант с издърпването по-напред на някой защитник. Не вярвам, че Левски ще има проблем с отсъствието на Карлос Охене. Според мен не е чак такава решаваща фигура. Да, представя се стабилно, но на когото и да се довери Генчев, ще се справи. Положителното за треньора е, че вече има конкуренция и опции в тима, за да не се усеща липсата на някого.

Предстои сблъсък на треньорските скамейки между млади треньори в лицето на Станислав Генчев (43 г.) и Валентин Илиев (44 г.). Кой очаквате да излезе краен победител от него?

Двамата натрупаха сериозен опит в треньорската професия. През лятото Валентин Илиев и ЦСКА 1948 бяха на крачка от плейофите в Лигата на конференциите, но имаха малшанс срещу Пафос. Опитва се да налага млади футболисти и на моменти липсва постоянството на отбора, но така трябва да се прави. Залага на по-дефанзивен подход и стабилност в защита. От своя страна Станислав Генчев е по-нападателно настроен. Стартира много добре начело на Левски. Върши си страхотно работата. Бъдещето ще покаже. От началото на сезона минаха само седем кръга и винаги съм казвал, че във футбола, както ти вървят добре нещата, изведнъж всичко може да се срути.

  Сподели
32