ЦСКА – София плаща над 16 млн. за заплати


Н. Гавазов

ЦСКА – София плаща над 16 млн. за заплати

Заплатите в ЦСКА-София не са се променили, въпреки че в последно време бяха привлечени доста играчи, заяви пред "Мач Телеграф“ човек с висок пост в клуба. Новите попълнения ще получават същото възнаграждение, каквото получаваха освободените през лятото Фернандо Каранга, Юрген Матай, Мено Кох, Данило Асприля и др. От ръководството на отбора са доволни, че са успели да подмладят състава с привличането на Джеймс Eтo'o, Илиан Илиев – младши, Лумбард Делова, Иван Дюлгеров и др. за сметка на гореизброените. Това е било една от целите на клуба, а именно да се вземат нови играчи, които не са обременени, а в същото време са по-перспективни. Реално ЦСКА-София е дал солидна сума за трансфери през това лято, но като заплащания играчите ще взимат същите месечни възнаграждения.

Наскоро стана ясно, че бюджетът на ЦСКА-София в разходната му част за 2023 г. възлиза на 30 151 000 лева, което е по-малко в сравнение с предходната година (31,886 млн). Делът на заплатите се е вдигнал и през миналата година е възлизал на 16 443 000 лева.

От ръководството на отбора са наясно, че със селекцията са се забавили твърде много нещата и през следващия трансферен период ще бъдат далеч по-своевременни. Очаква се тези дни трансферите да приключат с привличането на последното ново попълнение в отбора, а именно това на легендата на Лийдс – Лиъм Купър.

  Сподели
17