Томаш избра новия капитан на ЦСКА


FUTBOL-TV

Томаш избра новия капитан на ЦСКА

Вратарят Густаво Бусато почти сигурно ще бъде новият капитан на ЦСКА. Бразилският страж ще продължи да бъде под рамката на "червените" и отговаря на всички критерии, за да бъде удостоен с честта да носи лентата на отбора, пише "Тема Спорт".

Бусато е сред играчите с най-много участия за клуба през този век, а с изявите си в последните години се превърна в любимец на феновете. Въпреки че през лятото в Борисовата градина бе привлечен и националът Иван Дюлгеров, то той по всяка вероятност ще бъде втори избор и ще чака своя шанс. Бившият вратар на Черно море имаше ангажименти с държавния тим и не бе на лагера на ЦСКА в Банско, а по този начин нямаше възможността да работи повече време с новия треньорски щаб начело с Александър Томаш.

В първия мач под ръководството на великотърновеца с капитанската лента бе Иван Турицов, но той почти сигурно ще бъде на резервната скамейка в предстоящия двубой с Локомотив София в понеделник. На негово място отдясно на защитата ще бъде Тибо Вион. Отляво на отбраната за титуляр е гласен Мика Пинто, а очакванията са дебют за "червените" да запишат поне още три от новите попълнения - привлеченият от Ботев Пловдив Джеймс Ето'о, Илиан Илиев и Зюмюр Бютучи, които най-вероятно ще попаднат сред 11-те.

Очаква се днес ЦСКА да официализира още един входящ трансфер. В България днес ще пристигне бившият капитан на Лийдс Лиъм Купър, който ще подпише договор с клуба за 2 години.

  Сподели
29