Томаш се отказва от двама доскорошни титуляри в ЦСКА?


FUTBOL-TV

Томаш се отказва от двама доскорошни титуляри в ЦСКА?

Двама титуляри на ЦСКА от миналия сезон няма да получат предложения за нови договори и след Нова година ще са свободни да си търсят нови отбори. "Мач Телеграф" твърди, че в черния списък са попаднали Марселино Кареасо и Станислав Шопов.

Дефанзивният халф Кареасо дойде на "Българска армия" преди точно две години. През този период той изигра 59 мача, отбеляза и 7 гола. Договорът му изтича в края на този сезон. 24-годишният колумбиец обаче не е впечатлил новия треньор и ще трябва да си търси нов клуб от следващата година.

Станислав Шопов също не влиза в плановете на ЦСКА след треньорската рокада, при която хърватинът Томислав Стипич бе натирен, а вместо него дойде Александър Томаш. Шопов е юноша на пловдивския Ботев и през 2020 година бе продаден за 250 000 евро на нидерландския Хеервен. Две години по-късно той бе привлечен в ЦСКА със свободен трансфер. Атакуващият халф има доста внушителна визитка за своите 22 години - 90 мача в Първа лига с екипите на Ботев Пд и ЦСКА, шест гола и шест асистенции.

В момента Шопов е част от младежкия национален отбор, за който има 16 мача и два гола в кариерата си. 2024 година е и последната, в която Шопов ще има възможност да играе за младежите на България. Според щаба на "червените", Шопов няма голям шанс да се пребори за титулярно място в средата на терена, където конкуренцията става ожесточена. Поради тази причина, той няма да получи оферта да продължи договора си с клуба.

Една от опциите пред Шопов е да се върне в родния си клуб Ботев Пд. Още в началото на годината се заговори, че той може да подсили "канарчетата", но тогава от ЦСКА не се съгласиха да го пратят под наем в Пловдив.

  Сподели
22