Левски би Ботев Враца в контрола


FUTBOL-TV

Левски би Ботев Враца в контрола

Левски запълни паузата за национални отбори с победа над Ботев Враца. Двата тима премериха сили в контрола на стадион "Георги Аспарухов“, а "сините“ се наложиха с 3:2. Разликата в класите бе много по-голяма от резултата, като през първата част Станислав Генчев игра със състав, максимално близък до стартовия с оглед и на многото национали. През втората част вече с доста промени двата тима си размениха още попадения за крайния резултат.

Във 2-ата минута дойде първата добра атака за "Левски“. Тя започна с прекрасен диагонален пас на Кристиан Димитров към Майкон, бразилецът продължи към сънародника си Фабио Лима, който върна към Мислович. Шутът на халфа бе спасен от Бариос. След корнера Кристиан Димитров се оказа в стрелкова позиция и шутира с крак, но недостатъчно опасно, за да затрудни стража на Ботев Враца.


В 7-ата минута Евертон Бала взриви феновете, които бяха дошли на срещата. Заслуга имаше Мустафа Сангаре, който се пребори за една топка, добре я запази с гръб към вратата и я предостави на Бала, който с мощен шут направи Бариос безпомощен – 1:0.


В 10-ата минута и гостите погледнаха към вратата на Маркович. Браян Переа пробва един удар извън наказателното поле, който премина над вратата. В 13-ата минута Фабио Лима пробва да надмине своя сънародник Бала. Той получи топката в средата на терена и пробва шут от над 30 метра, която профуча много близо до горната греда на вратата на "Ботев“. Секунди по-късно Кристиан Димитров се отличи с прекрасна намеса, като парира удар на съперников футболист в наказателното поле.

В 20-ата минута "Левски“ поведе с 2:0. Първо Патрик-Габриел Галчев се пребори за топката пред наказателното поле на съперника, след това Мислович подаде ювелирен пас към Сангаре, който отигра по прекрасен начин топката и реализира.


В 29-ата минута Майкон се пребори за една топка и подаде към Сангаре, който в последния момент бе спрян от Бариос. Секунди по-късно Бала пробва да повтори гола си с шут извън наказателното поле, но не успя. В 34-ата минута Фабио Лима стреля от фаул, а Бариос с мъка изби под гредата. Секунди по-късно Сангаре показа класа, като овладя с левия крак трудна топка и веднага стреля с десния, но не успя да преодолее стража на "Ботев“.

С началото на второто полувреме Станислав Генчев направи някои промени в състава си. Една от смените Джавад Ел Джемили открадна една топка пред наказателното поле и шутира опасно, но покрай вратата. В 50-ата минута Фабио Лима получи хубава топка, но ударът му бе твърде слаб, за да преодолее стража на "Ботев“. Постепенно гостите пробваха да погледнат по-смело към вратата на Маркович и направиха няколко слизания към наказателното поле. В 66-ата минута "Ботев“ вкара гол. При едно центриране Иван Василев засече с глава за 2:1. По-лошата новина за "сините“ обаче бе поредната контузия на Фабио Лима, който остави тима си с 10 души.


Много бързо "Левски“ си върна преднината от два гола. Асими Фадига свали центрирана от корнер топка към Келиан Ван дер Каап, който отблизо отклони за 3:1.

Бъразата престрелка с голове обаче продължи. В 73-ата минута Даниел Генов получи хубав извеждащ пас и с мощен удар в близкия ъгъл вкара за 3:2.

В 85-ата минута Любомир Василев спаси силен изстрел на Евертон Бала, който навлезе в наказателното поле. Джемили също бе много близо до това да вкара, след като бе изведен от Алдаир, но отново Любомир Василев спаси изстрела. Повече попадения така и не паднаха.

  Сподели
21