На "Герена" искат Ел Джемили да преподпише с клуба


FUTBOL-TV

На

Ръководството на Левски ще започне преговори с атакуващия полузащитник Джавад ел Джемили за нов договор. Настоящият контракт на испанеца изтича в началото на следващата година и след края на сезона той ще може свободно да води разгвори с друг клуб, в който да премине без трансферна сума през 2025-а, припомня "Тема Спорт". Интересното е, че по време на подготовката треньорът на Левски Станислав Генчев бе вдигнал мерника на Джавад. Специалистът не го използва в част от заниманията, а в други го оставяше резерва.

Наложи се дори собственикът на сините Наско Сираков да проведе разговор с играча. И явно това е дало необходимия резултат. Ел Джемили стартира силно сезона и се превърна във водещ футболист при "сините", а Генчев заяви, че не иска да се разделя с него. До трансфер щеше да се стигне единствено, ако някой клуб бе извадил исканата от Левски сума, а тя е в размер на 2 милиона евро. Веднага след края на миналата кампания Ел Джемили бе в полезрението на няколко чуждестранни клуба. В Кипър твърдяха, че интерес към него проявява АПОЕЛ Никозия.

Към 21-годишния испанец с марокански корени има сериозен интерес от доста чуждестранни отбори. Най-голям деклариран такъв има от турския Газиантеп, като пазарът в южната ни съседка затваря на 13 септември, но едва ли сега ще се стигне до изходяща сделка. Ел Джемили бе наблюдаван от скаути на тима по време на гостуването на Локомотив Пловдив (2:0). В него той направи отлична асистенция към Хасими Фадига за първото попадение. В последните три мача обаче Ел Джемили не се представи на ниво, показвайки отново, че постоянството му е основен проблем. Той дори се появи от скамейката при нулевото равенство срещу Спартак Варна (0:0) в последния кръг.

През сезон 2023/24 Ел Джемили взе участие в общо 35 мача във всички турнири, в които отбеляза 8 гола. Представянето му като цяло, обаче,бе непостоянно. След силно представяне в някои двубой, в следващите той бе е незабележим на терена. . От пристигането си при "сините" той е бил на терена в общо в 53 двубоя, в които реализира 11 попадения.

  Сподели
27