Черно море не се даде на шампиона


Н. Гавазов

Черно море не се даде на шампиона

Лудогорец и Черно море завършиха 0:0 в последния мач от кръга. Моряците спряха победната серия на орлите и показаха, че и през това първенство ще бъдат сериозен фактор. Мачът се игра с 10-минутно продължение на редовното време.

На два пъти Квадуо Дуа бе спрян от чиста ситуация. При първата бранител се хвърли геройски пред топката и предотврати сигурен гол, а при втората Пламен Илиев по чудесен начин успя да избие ударът му с глава.

Най-чистият шанс обаче имаше Агибу Камар, който само от няколко метра не успя да уцели вратата, а така двата отбора се оттеглиха при нулево реми на почивка.

Със сигурност Лудогорец трябва да съжалява, че не откри през първата част, защото макар родният шампион да имаше игрово предимство и след почивката, то чисти положения за гол нямаше.

 Освен това устремът на домакините бе спрян от директния червен картон, който Агибу Камара получи в 75-ата минута.

Той влезе доста грубо в краката на противник, а след преразглеждане на ситуацията на ВАР, главният съдия Никола Попов му показа директен червен картон.

Колкото до Черно море, "моряците" сякаш бяха доволни и на това нулево реми - ценна точка в дома на шампиона, а това бе първото от 17 гостувания в Разград насам, в което варненският тим не допуска гол.

Варненци обаче могат и да съжаляват, защото техният голям шанс дойде в последната 98-а минута, когато от отлична позиция Едга Пашеко не уцели вратата.

Колкото до класирането, Черно море зае втората позиция с 14 точки, на две зад Левски, докато Лудогорец е четвърти с 13, но и два мача по-малко от "сините" от София.

  Сподели
25