Хебър удари Берое в Стара Загора за първата си победа през сезона


FUTBOL-TV

Хебър удари Берое в Стара Загора за първата си победа през сезона

Хебър Пазарджик записа първа победа през новия сезон в българската лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените". 

Хебър получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение на Лучано Скуадроне срещу Мартин Михайлов. Атанас Кабов застана на бялата точка и юношата на Левски преодоля Артур Мота с точен удар в десния ъгъл на вратата на символичните гости. 

Хебър бе улеснен от Берое в 39-та минута, когато Франко Минго остави старозагорци с човек по-малко. Това се случи след много грубо нарушение в средата на терена и ритник в главата на Набил Макни. 

Берое все пак създаде чисто положение малко преди края на първото полувреме, когато Хуан Пинеда бе изведен само срещу вратаря на Хебър. Петър Дебърлиев обаче отрази удара на нападателя на старозагорци и така тимът от Пазарджик се оттегли на почивка с гол преднина. 

Хебър отбеляза второто си попадение в 56-ата минута. Набил Макни бе изведен от Душан Вукович зад гърба на отбраната на Берое и вкара за 2:0, но Берое се активизира и бързо върна гола. Франциско Сагардия пропусна едно положение след около час игра, а в 65-ата минута Леандро Годой реализира от дузпа за 1:2. 

Берое обаче не успяваше да натисне Хебър и вместо това тимът от Пазарджик стигна до трети гол, паднал след разиграване между две резерви. В 85-ата минута Кристиан Андонов подаде на непокрития Олексий Збун и той бе точен за крайното 3:1, което остави Берое на седмо място в класирането.

Старозагорци завършиха мача с двама души по-малко на терена след червен картон на голмайстора Годой в добавеното време. 

  Сподели
23