"Железничарското“ дерби завърши без победител


FUTBOL-TV

"Железничарското“ дерби между Локомотив Пловдив и Локомотив София завърши без победител. Двата тима приключиха при равенство 1:1 в сблъсъка помежду си от седмия кръг на футболната Първа лига, игран на "Лаута". Красив гол на Красимир Станоев още в 40-ата секунда на мача даде аванс на столичния тим, но през втората част играчите на Любослав Пенев възстановиха равенството чрез резервата Георги Каракашев.

Със спечелената точка Локомотив (Пловдив) се изкачи временно еднолично на шесто място в класирането с 11 точки, докато столичните "железничари“ са с две по-малко на десета позиция с равен актив с ФК ЦСКА 1948. 

Двубоят на стадиона в парк "Лаута“ бе специален за капитана на пловдивския тим Димитър Илиев, който изигра своя мач номер 300 с екипа на "смърфовете“. Преди първия съдийски сигнал той получи специална фланелка като подарък от легендата на клуба Христо Бонев.

Още при първата атака на гостите Красимир Станоев се озова на стрелкова позиция и отправи силен удар, който бе отразен от Кристиан Томов. Почти веднага след това обаче топката отново падна на крака на полузащитника и той шутира от въздуха без подготовка от ъгъла на наказателното поле, като този път не остави никакви шансове на Кристиан Томов с изключителен изстрел, насочен параболично точно пода напречната греда. Така играчите на Иван Колев откриха резултата след само 40 секунди игра.

В третата минута столичани бяха много близо до втори гол. Светослав Диков овладя в половината на домакините и пусна вдясно към Стив Траоре, чийто удар по диагонала първоначално бе спасен, а при добавката на Диков от няколко метра топката се отби и в гредата.  В 9-ата минута младият вратар на Локомотив (Пловдив) показа добър рефлекс при силен изстрел на Доналдо Ака. Новото попълнение на "червено-черните“ преодоля Камдем отляво в наказателното поле и потърси близкия ъгъл, но Томов внимаваше и изби в корнер. 

Играчите на Любослав Пенев опитаха да отговорят в 23-ата минута, когато Мартин Петков шутира опасно от около 25 метра, но на другата врата Александър Любенов реагира подобаващо и отрази. 

Минута преди края на първата част Симеон Славчев получи шанс да обстрелва вратата на "черно-белите“ от дъгата на наказателното поле. Неговият изстрел обаче премина встрани от целта и така почивката дойде при гол аванс за столичния тим. 

В началото на второто полувреме домакините владееха повече топката, но трудно стигаха до ситуации пред вратата на Александър Любенов. Все пак в  79-ата минута "смърфовете“ все пак успяха да изравнят. Оливер Камдем получи по десния фланг и центрира прецизно в наказателното поле към влезлия като резерва Георги Каракашев, който майсторски насочи с глава в далечния ъгъл на Александър Любенов за 1:1. 

Две минути след това гостите организираха бърза контраатака, при която Симеон Славчев се откъсна отляво и даде успоредно подаване към Селсо Рапосо, но той не съумя да овладее по най-добрия начин и нямаше как да нанесе завършващ удар. 

До края и двата тима потърсиха начин да стигнат до успеха, но нови голове не паднаха и така двубоят приключи при равен резултат. 

  Сподели
23