Николов: Литекс ли бяха, ЦСКА ли бяха, бихме ги с 3:0


Н. Гавазов

Николов: Литекс ли бяха, ЦСКА ли бяха, бихме ги с 3:0

Президентът на Спартак Варна Павлин Николов, отново се изказа остро срещу Александър Томаш и ЦСКА-София след раздялата между двете страни. Той направи това след нулевото равенство срещу Левски в Морската ни столица тази вечер.

"Не искам да влизам в подробности, но аз съм казал, пожелавам успех на Александър Томаш, успехът обича смелите, той каза, че е смел, но постъпките, които бяха направени, не бяха спортсменски. Ние играхме срещу Левски, другите Литекс ли бяха, ЦСКА ли бяха, бихме ги 3:0, пак ще ги бием, играхме срещу Левски, не срещу Литекс или ЦСКА“, започна Николов.

"Миналата събота нашият отбор играе с Ботев, отива, бие в Пловдив, казах им, вие играхте, вие бихте, вие сте пчеличките, вчера беше Томаш там и паднаха. Литекс, ЦСКА, пак ще си ги бием. Иван Цветанов е временен треньор, благодаря на Ванката, на него сърцето му е детско-юношеската школа, справя се перфектно, случих на човек, мислех си, че ще е така и с Томаш“, продължи той.

"В момента няма нито един човек, има 5-6 човека отвънка, трябва ми да погледна и отляво, и отдясно. Само компенсациите на футболистите, които е освободил Томаш, са повече от тези 240 000 лева, това е само капка в морето, пътят си е негов, желая му успех, желая успех на ЦСКА, макар че по този начин не се прави, не е феърплей“, сподели Павлин Николов.

"Договорите на футболистите нямат откупна клауза, аз не продавам. Селекцията на Спартак не е приключила, ще трябва да освободим един-два, взимаме още трима с предварителни договори. Селекцията е направена не само от Александър Томаш, а от сериозен колектив с много хора, включително и аз, и Асен Миланов, и Симеон Христов, и Кирякос Георгиу. Питайте Томаш кой му помага в селекцията, Кирякос винаги е бил в екипа. Имаме хора, които гледат и отвън. Говорим за скаути“, заяви босът на "сколите“.

"И аз изстрадах много, вървим напред, нямам намерения да се отказвам, постъпката на Александър Томаш и ЦСКА като ръководство просто ме мотивира. Въпросът е да се учим от грешките. Всичко се прави с хора, за съжаление някой път хората не излизат съвсем хора. Не знам кой ще е новият треньор. На базата на това, което е изградил Спартак като име, а това е коректност, че тук винаги са се плащали заплати, премии, терените, това допринесе към днешна дата да имам над 10 кандидати за треньори“, завърши Павлин Николов.

  Сподели
41