Левски се подхлъзна срещу Спартак Варна


FUTBOL-TV

Левски се подхлъзна срещу Спартак Варна

Левски не успя да пречупи съпротивата на Спартак Варна и стигна само до 0:0 при гостуването си на „Коритото“. „Сините“ имаха приемущество в голяма част от двубоя, но така и не стигнаха до победния гол.

Двубоят започна по-спокойно, без мощен натиск от който и да е от двата отбора. В 9-ата минута Вутов имаше шанс да стреля опасно от фаул от удобна позиция, но топката се отби в стена. При добавката Филип Лесняк стреля високо над вратата. В 11-ата минута Александър Колев напредна и стреля, но бе париран от Александър Цветков.

В 17-ата минута при хубава атака отдясно топката стигна до Фадига, който пробва изстрел от дистанция, но в близкия ъгъл на вратата на Спартак и стражът на домакините се справи, улавяйки първия точен удар в мача.

Две минути по-късно домакините пробваха да отговорят. Кристиан Илич овладя топката на дъгата пред наказателното поле с гръб към вратата, завъртя се и стреля опасно покрай вратата.

В 29-ата минута Сангаре проби отдясно и нахлу в наказателното поле, където бе повален от Ангел Грънчов. Нарушението обаче бе дадено на границата на наказателното поле от рефера. В 30-ата минута Евертон центрира от корнер и Кристиан Димитров стреля опасно с глава, но в ръцете на Мартин Величков. 

В 38-ата минута „сините“ получиха отлична ситуация за обстрел на вратата на Спартак чрез фаул на границата на наказателното поле. От нарушението стреля Алекс Колев, но ударът му се отби в стената. При добавката Евертон Бала шутира изключително опасно покрай гредата.

Последните минути определено бяха по-добри за „сините“. В 43-ата минута Евертон повтори комбинация от по-рано в срещата и центрира от корнер, а ударът на Кристиан Димитров мина близо до гредата. В добавеното време на първата част Охене изведе прекрасно Майкон, който нахлу в наказателното поле, финтира с тяло бранител и стреля много опасно,  а Мартин Величков с мъка изби в корнер.

Второто полувреме започна отново с положение за „сините“ след удар на Алдаир. В 54-ата минута десният бранител отново бе с участие в опасна атака. Той разтегли една атака на левия фланг, където Евертон Бала овладя, финтира бранител и стреля в близкия ъгъл, но Величков изби.

В следващите минути „сините“ продължиха да натискат, но нямаше чак толкова много чисти положения. Домакините на два пъти опитаха да застрашат вратата на Маркович. В 73-ата минута Ивей елиминира Майкон и нанесе диагонален удар към вратата, но не успя да реализира. В 88-ата минута Бернардо Коуто завърши една контраатака на Спартак с опасен удар над напречната греда.

До края „сините“ пробваха да натиснат и да вкарат победен гол, но това така и не се случи.

  Сподели
41